Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Személyi vészjelzőket kapnak az idősek a Miskolcon
Az elszaporodó rablásoknak, betöréseknek egyre gyakrabban az idős emberek az áldozatai

Egyetlen gombnyomással riasztja el a támadót a nyakba akasztható apró riasztó. A betörők ellen szirénázó ajtóék nyújt védelmet. Hubay György önkormányzati képviselő vásárolta az eszközöket saját képviselői alapjából, aki a polgárőrséggel közösen bűnmegelőzési előadásokat szervez az itt élőknek – írja a Minap.hu.


„Most 60 darab riasztóeszközt szereztünk be – nyilatkozta Hubay György, – és az Avas alján valamint a Győri kapuban élőknek ingyen osztjuk szét ezeket a készülékeket”.

Szükség van ezekre, hiszen az utóbbi hetek támadásai mind ezt erősítik meg. Egy idős házaspárt saját otthonában támadott meg egy mezőcsáti férfi, mert nem adtak neki pénzt. A szomszéd sietett segítségükre, mert meghallotta a kiabálást. Volt, akihez már kétszer úgy jutottak be, hogy felhúzták a redőnyt, betörték az üvegablakot. Ki tudták nyitni az ablakot és bemásztak a házba.

Sokszor olyan magatehetetlen, idős emberek a bűnözök célpontjai, akik egyedül képtelenek védekezni a támadók ellen. Ez az új eszköz viszont segítséget jelenthet nekik. A nyakba akasztható, vagy a csuklóra erősíthető apró készülék hangjelzéssel riasztja el a támadót. Ugyanúgy, mint az ajtóék, ami szintén szirénázik, ha be akarnak törni a lakásba. A riasztók mindegyike kis helyen elfér, nem feltűnő. Kezelése egyszerű, ezért veszély esetén bárki tudja használni.

„Akár az udvaron éri baleset, vagy ha a boltból hazafele kitépik kezéből a táskát, akkor egy ilyen személyi riasztó jelzi a környezetének, hogy baj történt” – mondta Cseh László, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőrség alelnöke. „Szeretnénk megkérni a szomszédokat is, hogy figyeljenek a közelükben élő idős emberekre.”

Az első húsz riasztót a belvárosi bűnmegelőzési centrumban osztották szét. Itt a polgárőrséggel közösen bűnmegelőzési előadásokat szerveznek majd időseknek, de új riasztókat is vásárolnak még.

Forrás: Minap.hu

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu