Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Összefogás a térségi gazdaságfejlesztés érdekében
Együttműködési megállapodást írt alá az MJVSZ és az MKIK elnöke

Együttműködési megállapodást kötött a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK) a térségi gazdasági fejlesztés, valamint a megyei és helyi foglalkoztatási helyzet javítása érdekében. A megállapodásról és nagyvárosok térségei gazdasági versenyképességének fokozásáról Szita Károly, az MJVSZ elnöke beszélt 2015. január 21-én, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.


Mint Szita Károly elmondta, az a kegyelmi állapot van az országban, hogy ugyanazt akarják sokan, a kormány, a kamara, az önkormányzatok. Azt, hogy mindenki dolgozhasson. Erre óriási és talán az utolsó lehetőség a most elkezdődött uniós ciklusban a nagyvárosokba érkező források, melyek legkevesebb 60 százalékát gazdaságfejlesztésre szánják.

Felhívta rá a figyelmet: a megyei jogú városokban 2,3 millió ember él. Budapesttel együtt a megyei jogú városok agglomerációja a GDP 80 százalékát adja, a hazai gazdaság motorja, 1,2 millió embernek ad munkát, és itt jár egyetemre a diákok 48 százaléka. Nem mindegy, hogy milyen a felsőoktatás, hogyan tud igazodni a gazdaság elvárásaihoz, milyen tudással tudja felvértezni a  térség gazdasági szereplőit. Ha rossz irányba megy, bezárkózik egy laborba, és állandóan csak a pipettáit és a kémcsöveit nézi, írja a könyveit és tanulmányait, ami egyébként nagyon fontos, de ha ebből nem tud részesedni a gazdaság, akkor baj van – fejtette ki Szita Károly.

Ugyan a megyei városoknál van a legtöbb civil szervezet és a legtöbb kis- és középvállalkozás, ám együtt lélegzünk a nagyobb térséggel. Az a 387 milliárd forint, ami a területi operatív programokban a nagyvárosok rendelkezésére áll, nyilvánvalóan együtt költendő el – hangoztatta.

Az útdíjrendszer kiterjesztése kapcsán azt mondta: a megyei matrica jó, mert több pénz marad az embereknél. Indokolatlan azonban bevezetni az útdíjat ott, ahol még nem lehet csatlakozni autópályákhoz, ilyen szerinte a 61-es út is. Ha elkészül az M9-es autópálya, melynek része a kaposvári elkerülő, akkor én fogok odaállni, hogy most már fizessünk útdíjat – érvelt Szita Károly.

Forrás: Kossuth Rádió - Hirado.hu

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu