Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A települési adó bevezetése ellen harcol a Jobbik
Az ellenzéki párt az ombudsmanhoz fordul az adófajta kivetését lehetővé tevő jogszabály alkotmány-ellenességének kimondásáért

Tavaly az idei adócsomag elfogadásával nagy szabadságot kaptak az önkormányzatok abban, hogy milyen helyi adót vetnek ki településükön. A Jobbikosok ezzel kapcsolatban azt kérik Székely László ombudsmantól, hogy kezdeményezze a települési adó kivetését lehetővé tevő jogszabály alaptörvény-ellenességének kimondását az Alkotmánybíróságnál.


Arra szólította fel az önkormányzatokat Hegedűs Lorántné, a párt országgyűlési képviselője 2015. január 21-i sajtótájékoztatóján, hogy ne vezessenek be települési adót, a Fideszt pedig a vonatkozó törvény megsemmisítésére kérte.

A települési adó „egyik mutációjaként” hivatkozott a politikus a földadóra, kiemelve: téved a földművelésügyi államtitkár és a kormánypárti képviselők, amikor azt mondják, hogy mezőgazdasági vagy egyéni vállalkozókat, őstermelőket nem lehet megadóztatni, s év közben nem lehet adót emelni. Az érintettek nem ismerik a települési adót tartalmazó törvényt – hangoztatta.

Az ellenzéki képviselő szerint a kormány a települési adóval „életveszélyes fegyvert” adott az önkormányzatok kezébe, ami visszafelé is elsülhet. Azt mondta, az adó nem érintené azon külföldieket, akik zsebszerződésekkel jutottak hozzá mintegy 1 millió hektár földhöz, viszont jelentősen sújtja a kisembereket.

Az Index január elsején készített egy összeálltást a helyi adókról. Ebben szerepel a magas épületek adója vagy egy újfajta telekadó. A cikkben ugyanakkor azt írják, hogy a legtöbb helyen az iparűzési adó, a telekadó, építményadó vagy idegenforgalmi adó, kommuniális adó valamelyikét emelték meg január 1-jén, vagy ezeket együtt.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu