Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Megélénkült a Szlovákia felőli a bevásárló-turizmus
A forintgyengülés hatása a miskolci áruházakban is jól érzékelhető

Ismét megélénkült a bevásárlóturizmus a határközeli településeken a forint gyengülése óta. A legtöbben Szlovákiából járnak át Magyarországra vásárolni. Míg december elején 305 forint körüli árfolyamon mozgott az euró, azóta 320-ra drágult. De nemcsak a határhoz közeli magyar városokba, hanem még a hatvan kilométerre lévő Miskolc hipermarketjeiben is egyre több a külföldi vásárló – írja a Minap.hu.


Egymást érik a bevásárlóközpont parkolójában a szlovák rendszámú autók. Egy rövid séta alatt, több tucat kassai és rozsnyói rendszámot látható. Nem véletlen, hiszen 315 forintot adtak euróért, venni pedig 322 forintért lehetett.

Az áruházban már a korábbi években is gyakori volt a külföldi vásárló. Krivda Petra Kassáról érkezett a hétvégén ismerőseihez. Ilyenkor rendszeresen Miskolcon vásárol. Azt mondja azért, mert itt több árut kap a pénzéért mintha otthon költené el és a választék is nagyobb az itteni áruházban. De nemcsak ő, hanem több ismerőse is rendszeresen átjár Magyarországra vásárolni.

A tapasztalatok szerint ebben a hipermarketben van olyan időszak, amikor a vásárlók 3-4 százaléka külföldi. Jellemzően élelmiszert vagy ruhát vásárolnak és bankkártyával, vagyis saját fizetőeszközükkel, euróval fizetnek.

A hétvégén erősödik meg a külföldi vásárlók aránya, legtöbbjük szlovák – mondta el tapasztalatait Sznagyik Ildikó pénztárvezető. Hét közben ez kevésbé jellemző. Egyébként a nyári időszak az, amikor a strandra vagy a barlangfürdőbe látogatnak, akkor növekszik a létszámuk.

A külföldi vásárlók hazafelé a benzinkutaknál is megállnak, mert az üzemanyag is olcsóbb mintha otthon kellene megvenni.  A határhoz közelebb eső kutakon gyakran külföldi céges autókat is tankolnak az olcsóbb benzin és a gyenge forint miatt. Kozusko Dusan is Kassáról érkezett. Ő havonta jár át vásárolni, hiszen az itteni árak 10 százalékkal olcsóbbak. Itt tankolja tele autóját, mert jobban megéri, mintha a gázolajat Szlovákiában venné meg.

Forrás: Minap.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu