Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kész a Tapolcai-tavasbarlang új látogatóközpontja
A „Bakony-Balaton Geopark Nyugati Kapuja” tovább erősítheti a környék turisztikai vonzerejét

A világon egyedülálló a Tapolcai-tavasbarlang, amely az új, 300 millió forint uniós pénzből épült látogatóközpontnak köszönhetően az eddigi évi százezer látogatónál is többre számíthat – jelentette ki a földművelésügyi miniszter 2015. január 20-án, a létesítmény átadása alkalmából rendezett tapolcai ünnepségen.


Fazekas Sándor hangsúlyozta: ez a beruházás tovább erősíti a régió turisztikai vonzerejét, gazdagítja a Magyarországon működő 10 nemzeti park kínálatát, amelyek területe összességében több mint félmillió hektár. Hozzátette: a tárca kiemelten fontosnak tartja a nemzeti parkok működésének, ezek jogi és anyagi hátterének biztosítását, hiszen ezek a parkok „az ember élő lelkiismeretét jelentik”. Aláhúzta: az egész világon egyedülálló, hogy egy barlang lakott terület alatt húzódik. Magyarország akkor marad élhető, ha az emberekben több a felelősségérzet, mint az elvárás a természettel kapcsolatban – fogalmazott Fazekas Sándor.

Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója elmondta, hogy a Tapolcai-tavasbarlang és a látogatóközpont körüli munkálatok 2012 óta zajlanak, hozzátéve, hogy a látogatóközpont 770 négyzetméteren várja az érdeklődőket, akik 10 teremben, köztük egy 3D-s moziban ismerkedhetnek a karsztkincsekkel, a legkisebbeket pedig játszótér, kúszóbarlang és mászófal várja. A látogatóközpont megépítésével egy meglévő természeti attrakcióra épülő, a kor igényeit követő beruházás valósult meg, amely a Tapolcai-tavasbarlang eddigi legnagyobb beruházása – mondta. Közölte: így lett a létesítmény, a „Bakony-Balaton Geopark Nyugati Kapuja”.

Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke azt mondta: az új létesítmény azt üzeni, hogy egyszerre kell magyarnak, európainak és lokálpatriótának lenni, fontos, hogy „értékeinket kihasználjuk, megismertessük másokkal és egyszersmind élhetővé is tegyük”.

Takács Szabolcs, a Veszprém Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja azt hangsúlyozta, hogy az itt élők büszkék lehetnek nagyszerű borvidékeikre, műemlékeikre, amelyet tovább gazdagít az új látogatóközpont.

Márfi Gyula, veszprémi érsek azt emelte ki, hogy egy környezetkímélő beruházás valósult meg, amelyet keresztény emberként is külön üdvözöl, hiszen Jézus szemében is kedves volt a tó és a víz.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu