Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kunszentmárton szívesen építene „menekülttábort”
A 100 főt befogadására alkalmas intézmény közel 200 ember számára teremtene munkahelyet

A kunszentmártoni önkormányzat menekültek befogadására szolgáló zárt objektumot építene az ipari parkjában, ahol 100 főt őriznének fegyverrel. A polgármester szerint 193 személynek tudnának így munkát adni – írja a NOL.


A Belügyminisztérium felhívással fordult az önkormányzatokhoz. Olyan területet keresnek, ahol zárt „menekülttábort” lehetne létrehozni. Egészen pontosan idegenrendészeti őrizetre alkalmas objektumot, amely nem hagyományos börtön, de arra hasonlít. A kerítésen belül szabadon jönnének-mennének a menekültek, csak azokat tartanák őrizetben, akik nem kapták meg a menekült státuszt, azaz kitoloncolásra várnak.

A kunszentmártoni önkormányzat jelentkezett erre a felhívásra – írja a Szoljon hírportál. Wenner-Várkonyi Attila polgármester szerint a város ipari parkjában volna alkalmas, 18 ezer négyzetméteres, közművesített, beépítetlen terület.

Az épületben száz főt őriznének fegyverrel. Teljesen zárt objektum lenne, ahol 193 főnek tudnának munkát adni. A fegyveres őrökön kívül egyéb kiszolgáló személyzet is munkához jutna, például konyhás, karbantartó, takarító, informatikus is. A polgármester szerint ez kiváló munkavállalási lehetőséget jelent Kunszentmártonnak és vonzáskörzetének.

Az ügyben közmeghallgatást is tartottak, ahol a kunszentmártoniak egy része támogatta, más része ellenezte a beruházást. Volt, aki azt mondta, ha egy magánbefektetőnek ajánlanák fel ingyen a telket, azzal többre jutna a város. Többen a bűnözéstől meg az idegenekhez érkező idegen látogatóktól tartottak. A polgármester azzal érvelt, hogy Kiskunhalason sem okoz problémát a hasonló intézmény, pedig az a város közepén van.

A képviselő-testület zárt ülésen szavazta meg, hogy a város részt vesz a pályázaton. Boldog István, a térség országgyűlési képviselője szerint valóban sok új munkahelyet teremtene a kevéssé kihasznált ipari parkban a menekülttábor. Ő inkább azon aggódott, hogy mivel egész Jász-Nagykun-Szolnok megyében nincs autópálya, Kunszentmártonnál jobban megközelíthető település kapja majd a lehetőséget.

Forrás: NOL – szoljon.hu

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu