Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Nagyszabású szálloda- és fürdőfejlesztés Lentiben
Még az év végéig megépül a térség első négycsillagos hotelje

Lentiben önkormányzati beruházásban, mintegy 3,3 milliárd forintért bővítik a gyógyfürdőt, és ahhoz kapcsolódóan év végéig megépül a térség első négycsillagos szállodája. A 2015. január 16-i alapkőletételen Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára azt mondta: Magyarországon ma mintegy 200 ezer család megélhetését biztosítja a turisztikai ágazat.


A 2020-ig tartó európai uniós költségvetési ciklusban induló fejlesztések révén tovább növekedhet a turizmusban foglalkoztatottak száma, s ezzel az adott térség és az egész ország bevételei is növekedhetnek - tette hozzá.

Csepreghy Nándor elmondta, „az elmúlt 24 év sokszor álságos politikájához képest a jelenlegi kormányzat valóban hisz abban, hogy sikeres Magyarország a 21. században csak akkor képzelhető el, ha sikeres vidékről és sikeres fővárosról egyszerre beszélhetünk”.

Ennek a politikának pedig nagyon fontos része, hogy a megyei önkormányzatok elkészítették a megyei fejlesztési koncepciókat az országos kihívásokra felelve, a helyi adottságokat és a helyi lehetőségeket figyelembe véve – közölte Csepreghy Nándor.

Horváth László, Lenti polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta: a térségben 60 kilométeres körzeten belül a magyar oldalon nincs magas színvonalú szálláslehetőség. Márpedig a többet költő és hosszabb ideig itt tartózkodó turistákat csak legalább négycsillagos szállodával, valamint a gyógyfürdő egész évben kihasználható szolgáltatásaival lehet a városba invitálni – fejtette ki.

A 94 szobás szálloda építéséből, illetve a fedett fürdő élményelemekkel történő bővítéséből álló 3,3 milliárd forintos önkormányzati beruházáshoz a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretéből 1,017 milliárd forintot nyert a város. A fennmaradó összeg mintegy felét saját forrásból, valamint hitelfelvételből finanszírozza az önkormányzat - mondta el a polgármester az MTI érdeklődésére.

A város történetének eddigi legnagyobb beruházása év végéig elkészül, a közbeszerzési pályázaton nyertes Kalotherm Zrt. kivitelezésében. A szállodaépítés, valamint a fürdőbővítés 50 új munkahelyet is eredményez.

Forrás: MTI 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu