Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Szemétügy, azaz a rezsicsökkentés fájdalmas oldala
Mitől keletkezett Oroszlányi Környezetgazdálkodási Nonprofit Zrt. kétszáz millió forintos vesztesége?

A szemétszállítást Oroszlányban és huszonhét másik településen végző cég vesztesége – az előzetes számítások szerint – csaknem 200 millió forint. Erre próbál megoldást keresni Oroszlány polgármestere, egyelőre nem sok sikerrel – írja a 24 óra.


Lazók Zoltán, Oroszlány polgármestere megdöbbentő tényeket és adatokat vetett papírra 27 másik település vezetőjéhez intézett levelében. Sorainak lényege, hogy a szemétszállítást az érintett településeken végző cég vesztesége – az előzetes számítások szerint – csaknem 200 millió forint. Önmagában ez is elképesztő, kiváltó okai még inkább.

Lazók Zoltán szerint elsőként a bevételi díjak csökkenése miatt alakult így a pénzügyi mérleg, hiszen 2014-ben több mint 51 millió forinttal fizettek kevesebbet a szolgáltatást igénybe vevők. Második helyen az úgynevezett ártalmatlanítási díj tonnánkénti 6000 forintra emelését említette, ami önmagában 95 milliónyi veszteséget okozott, míg – s ez a harmadik ok – a Polgárdiba történő hulladékszállítás többletköltsége elérte a 48 milliót.

Mindez hozzájárul ahhoz, hogy az „Oroszlányi Környezetgazdálkodási Nonprofit Zrt. likviditása, gazdálkodási helyzete folyamatosan romlik, a társaság tevékenysége a veszteségek és az előremutató beruházások finanszírozásának hiányában néhány hónapon belül ellehetetlenül. Az előzetes ígéretek és a közszolgáltató cégek általában hasonlóan nehéz helyzete ellenére sincs információnk kompenzációról, állami segítségnyújtásról, kedvezőbb gazdálkodási feltételek megteremtésére irányuló döntés-előkészítésről.”

Szó szerint ez áll az oroszlányi polgármester által aláírt levélben, aki ezt követően azzal a meglepő javaslattal rukkolt elő, hogy „a cég működőképességének és a közszolgáltatás zavartalanságának fenntartása érdekében kérem önöket, hogy a mellékelt kimutatást szíveskedjenek áttekinteni, és  a veszteségek önkormányzatuk általi finanszírozása kérdésében állást foglalni.” Ezt követően még annyit kért, hogy a hozzájárulás módjáról és feltételeiről vele egyeztessenek.

Lazók Zoltán javaslatáról a 24 óra több Kisbér környéki polgármestert is megkérdezett. Réde elsőszámú választott vezetője, Pölöskei József szerint nem meglepő a veszteség, hiszen korábban Oroszlányba szállították tőlük is a szemetet, újabban pedig a két és félszer messzebb lévő Polgárdiba, ami a magas útdíj miatt is jelentősen megdrágította a költségeket. Úgy fogalmazott, hogy bármennyire is egyetért Lazók úr felvetésével, önkormányzatuk nem tud hozzájárulni a cég veszteségének eltüntetéséhez. Főleg most, amikor az állami támogatások is jelentősen csökkennek.

A teljes cikk itt olvasható: http://www.kemma.hu/komarom-esztergom/kozelet/szemetugy-a-rezsicsokkentes-fajdalmas-oldala-590345

Forrás: 20 óra - kemma.hu

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu