Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kerületi fejlesztések: indítás, folytatás, befejezés
A közterületek megújítása mellett mindinkább a lakóházak felújítása és az egészségügyi intézmények korszerűsítése kerül előtérbe

Az önkormányzatok még csak előkészítik az idei költségvetéseiket, de több fővárosi kerületben már kész fejlesztési tervek vannak. Összességében sok milliárd forintot tesznek ki a már elindult beruházások folytatására, befejezésére és újak indítására tervezett összegek. A közterületek megújítása mellett mindinkább a sportlétesítmények bővítésére, építésére, az egészségügy korszerűsítésére, a lakóházak felújítására összpontosítanak – írja a Magyar Nemzet.


Kereken 300 millió forintot fordíthat a XVI. kerület a mátyásföldi Erzsébet-liget továbbfejlesztésére – közölte a Magyar Nemzettel Kovács Péter (Fidesz–KDNP). A polgármester a napokban a városrész országgyűlési képviselőjével, Szatmáry Kristóffal közösen ismertette a terveket. A központi költségvetésben elkülönített összegből a volt szovjet laktanya 4 hektáros területén folytatnák az előző években megkezdett rehabilitációt.

A volt tiszti kaszinó épületében a kerületi vívó és birkózó sportegyesületeknek edző- és versenytermet alakítanak ki, s a központi keretből 100 millió forintot költenek a tavaly megkezdett fejlesztés befejezésére. A meglévő uszoda bővítésére ugyanekkora összeget fordítanak, s a jövőre záruló munkálatok részeként gyermekmedencét és csúszdát is létesítenek majd a strand területén. Emellett marad forrás egy hosszabb távú beruházás, egy nyári sípálya alakításának előkészítésére. Elképzelések szerint egy szabadtéri színpadot is építenének.

Újbuda önkormányzata ebben a ciklusban a Dél-Budát és a fővárost is ellátó gyermek-egészségügyi centrum létrehozására összpontosít. Hoffmann Tamás (Fidesz– KDNP) polgármester a milliárdos nagyságrendű beruházásról elmondta: a kis betegek ellátásának új központja egy, a fővárostól használatba kapott volt iskolaépület lehet. Kulturális negyeddé bővítenék a szentimrevárosi kulturális városközpontot, s a sportfejlesztések sorában futóköröket építenének kerületszerte.

Kocsis Máté, Józsefváros fideszes polgármestere korábbi bejelentésének megfelelően már a múlt hét végén megkezdődött a kerületi egészségügyi alapellátás fő épülete, az Auróra utcai rendelő felújítása, bővítése. A beruházás összköltsége mintegy 1,5 milliárd forint, amelynek kétharmadát uniós forrásból fedezik, a fennmaradó részt pedig a kerület és a Belügyminisztérium támogatása biztosítja. Józsefvárosban a közterület-megújítások folytatása mellett a városrész lakóházainak megújítását tűzték ki fő célként az ötéves önkormányzati ciklusban.

„Újpesten jelenleg is zajlik egy 100-200 millió forintos térfelújítás, valamint a kerület egyik rendelőjének a felújítása 60-80 millió forintból” – közölte Wintermantel Zsolt (Fidesz–KDNP) polgármester. Az önkormányzat tervezi egy új háziorvosi rendelő felépítését, csaknem 70 milliós költséggel, s közel félmilliárd forintból egy sportcsarnok építését is. A főváros 2,4 milliárdos újpesti beruházásával teljesen megújul a Görgey út: az úttest, a járda és a villamospálya.

Terézvárosban gőzerővel készülnek a Nyugati téri Skála Metró előtti közterület félmilliárdos felújítására. Hassay Zsófia fideszes polgármester elmondta: a fővárosi pályázaton nyert 300 millió forintot saját forrásból egészítik ki, s tavasszal megkezdhetik a beruházást. Minden eddiginél több pénzre, közel 300 millió forintra hirdetnek társasházi felújítási pályázatot, s a kerület intenzív tárgyalásokat folytat a kormánnyal, hogy a Gyurcsány-kormány idején kormányzati negyednek szánt MÁV-területen park és sportpályák létesülhessenek. Egyelőre félmilliárd forint körüli összeget költhetnek a műemléki Hunyadi téri vásárcsarnok felújításának előkészítésére. A négymilliárd forintosra becsült beruházáshoz még forrást keresnek.

Bácskai János, Ferencváros kormánypárti polgármestere a lap kérdésére elmondta: a kerület József Attila-terve alapján folytatódik a városrehabilitáció. A hárommilliárdos beruházásból idén elkészül nagy költőnk emlékszobája a Gát utcai szülőházban, és három társasházat is felújítanak. További 100 millió forintból megújul a Ferenc tér is. A beruházás közösségi tervezéssel készül, és úgy alakítják át a teret, ahogy az ott lakók szeretnék.

A III. kerületben a napokban kezdődik meg az a fővárosi önkormányzat által támogatott több mint 400 milliós fejlesztés, amellyel a békásmegyeri piac melletti közterületet újítják meg, és alakítanak ki egy „multifunkcionális közösségi teret”.

A II. kerületben – a készülő költségvetés alapján – február elején tudnak csak konkrét tervekről beszámolni, de ami egyelőre biztos: folytatódik az út- és járdafelújítási program.

Belváros-Lipótváros önkormányzata közölte: a Szervita tér felújítása mindenképpen szerepel majd a most alakuló fejlesztési terveik között.

Forrás: Magyar Nemzet

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu