Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Nem lesz tömegeket vonzó fejlesztés a Normafánál
A XII. kerületi lakosok április végén helyi népszavazáson döntenek a kirándulóhely rehabilitációjának módjáról

Nem támogat tömegeket vonzó turisztikai fejlesztéseket a Normafán Budapest XII. kerületének önkormányzata. Pokorni Zoltán a természetvédelmi terület rehabilitációjáról készült hatástanulmány ismeretében korlátozná az autóforgalmat, és a környezetbarát közösségi közlekedést részesítené előnyben, a közbiztonságot pedig térfigyelő kamerák segítségével javítaná.


Hosszú sípálya, bobpálya és sportcentrum is épülhetne a Normafán a természetvédelmi terület rendezéséről szóló törvény szerint. A különböző fejlesztések hatásait a XII. kerületi önkormányzat megvizsgáltatta, és arra jutott, hogy nem támogat olyan beruházást, amely nagy tömegeket vonzana. „Nem építünk ülőliftes felvonót a Normafán, nem lesz új libegő, nem lesz új bobpálya” – sorolta 2015. január 13-án az újságíróknak Pokorni Zoltán.

A Normafa környékének szakszerű rehabilitációja elkerülhetetlen, e nélkül kipusztulhat egy fokozottan védett lepkefaj, amelynek állománya drasztikusan megfogyatkozott az elmúlt évtizedben. „Sokszor találkoztunk azokkal a problémákkal, méltatlan állapotokkal, amelyek a Normafa-rehabilitációt a szó szoros értelemében rehabilitációként teszik szükségessé, tehát nemcsak sport, nemcsak turisztikai értelemben, hanem természetvédelmi értelemben” – fogalmazott Musicz László, a Natura 2000-es hatásvizsgálat vezetője.

Pokorni Zoltán polgármester rendbe hozná a műemléképületeket a területen, az autóforgalmat pedig korlátozná, elterelné, és a környezetbarát tömegközlekedést részesítené előnyben. „A gerincen van most az autóbusz-forduló, az autóbuszmegálló és a parkoló. Ezeket a funkciókat szeretnénk lehozni egy megállóval, egy fél megállóval az Olimpia Hotel mai területére” – ismertette a Hegyvidék polgármestere.

A fogaskerekű nyomvonalát a Széchenyi-hegyi végállomástól az Olimpia Szállóig hosszabbítanák meg. A XII. kerületi lakosok április végén helyi népszavazáson döntenek a Normafa rehabilitációjának módjáról.

Forrás: HírTV - MNO

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu