Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 28.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kormányzati támogatás hatvannyolc településnek
Összesen 18,436 milliárd forintot osztottak szét – A legtöbb pénzt Debrecen, Nyíregyháza és Miskolc kapta

Egy decemberi kormányrendelet révén összesen 18,436 milliárd forintot osztottak szét kormányzati támogatásként 68 településnek. A Belügyminisztérium a Világgazdasággal közölte, az érintett önkormányzatok egyedi igényeik alapján részesültek támogatásban. A belügyminiszter a településekkel támogatási megállapodásokat kötött. 


Ezekben a szerződésekben kerül rögzítésre a pontos felhasználási cél, illetve meghatározásra a felhasználás és az elszámolás minden feltétele. Az elszámolási kötelezettség legvégső határideje 2015. december 31.

A Belügyminisztérium közölte, a támogatásokra a költségvetési maradványokat használták fel. A kormányrendelet szerint a céltartalékból a közszférában foglalkoztatottak bérkompenzációjából átcsoportosítottak 5,769 milliárdot. A többi pénzt, azaz 12,667 milliárdot a helyi önkormányzatok általános működésének és ágazati feladatainak támogatásából csoportosították át.

A települések egyes szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatásából 2,6 milliárd került át, az önkormányzatok által felhasználható központosított előirányzatokból 4,5 milliárd, a vis maior keretből 870 millió, a szociális- és gyermekvédelmi ágazati pótlékból 600 millió, a költségvetési szerveknél foglalkoztatottak kompenzációjából 3,8 milliárd forint, de például az „Itthon vagy – Magyarország szeretlek” programsorozat is megrövidült 10 millióval.

A legtöbb pénzt Debrecen kapta 2 milliárd forinttal, Nyíregyházának és Miskolcnak 1-1 milliárd, míg például Hódmezővásárhelynek, Zalaegerszegnek, Szombathelynek 800-800 millió forint jutott. A legkisebb összeget Tarpa és Csaholc kapta 10-10 millió forinttal.

Bonyhád a december végéig a 750 milliós támogatást a közlekedési problémák megoldására használja fel, az északi városrészben tervezett hidat és a várost tehermentesítő út hiányzó szakaszát építik meg. Így több csatlakozási pontjuk lesz a 6-os főúthoz.

Érd a 600 milliót az összesen 20 milliárdos keretű befektetés a jövőbe néven futó program előkészítéséhez használja fel. Óvoda- és iskolafejlesztés indul, bővítik a szociális ellátórendszert, minél több helyen megoldják a csapadékvíz-elvezetést.

Veszprém a 800 milliós támogatást fejlesztésekre fordítja, utcák, közterületek felújítására. A Szekszárdnak jutott 700 milliót a városi feladatok finanszírozására, városüzemeltetésre, fejlesztési pályázatok önerejére fordítják.

Szombathely a kormányrendelet szerint 800 milliót kapott, de egyébként három fejlesztési területre nemrég 8,7 milliárdot jutattak a városnak. A fedett uszoda fejlesztésére jut 2,2 milliárd, gazdaságfejlesztésre 1,47 milliárd, amit a 10 éve felszámolás alatt álló, 600 főt foglalkoztató Styl Ruhagyár megmentésére fordítanak. A Szent Márton-terv beruházásaira ötmilliárdot kap a város (fejlesztik a székesegyházat, a püspöki palotát), 2016-ban 1700 éves lesz Szombathely, Ferenc pápa látogatására is számítanak.

Nyíregyházának 1 milliárd jutott, amit adósságrendezésre fordítanak, az önkormányzat egy a tulajdonában lévő cég által kibocsátott devizakötvény összegének és kamatainak visszafizetéséhez. Az így felszabadult pénzt óvodák, iskolák, szociális intézmények, járdák és utak építése, korszerűsítése használják fel.

Sopron 700 milliót kapott fejlesztésekre (sportcsarnok, stadion, szociális lakások), önkormányzati feladatainak ellátására. Miskolc az 1 milliárdos támogatást a miskolctapolcai fürdőfejlesztésre költi. Harkánynak 215 millió jutott, a pénzt az önkormányzati tulajdonban lévő fürdő (a konszolidáció előtt jelentős milliárdos nagyságrendű adósságot halmozott fel a település többek között a fürdő megvásárlása miatt) fejlesztésére szánják.

Forrás: Világgazdaság

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu