Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Bizakodóan néznek az idei év elé a települések
A TÖOSZ elnöke viszont nem vár pozitívumokat 2015-től

Sokat várnak a hazai önkormányzatok a 2015-ös esztendőtől – ez derül ki azokból a nyilatkozatokból, amelyeket több önkormányzati szövetségi vezető tett a Magyar Nemzetnek. Reménykednek a foglalkoztatás javulásában, a további útfejlesztésekben, a gazdaság élénkítésében és a vidék felzárkóztatásában. A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke viszont nem vár pozitívumokat.


Minden megyei jogú város azt szeretné, ha a teljes foglalkoztatottság terén jelentős előrelépést tudnánk elérni, e tekintetben a kormány és az önkormányzatok szándéka megegyezik – jelentette ki ez évi várakozásaival kapcsolatban Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke.

„A cél az, hogy az évtized végére mindazok, akik munkával akarják megkeresni a kenyerüket, megtehessék. Abban bízunk, hogy a 2015-ös esztendő ebben jelentős előrelépést hoz majd” – tette hozzá a politikus.

Szita Károly kiemelte, minden, ami a megyei jogú városokban történik, kihat a környező településeken lakók életére is. Épp ezért abban bízik, hogy 2016-tól kezdve jól használják majd fel az uniós forrásokat, amelyeket gazdaságfejlesztésre költenek.

„2015 az ezekről szóló pályázatok elkészítésének az éve lesz” – jelezte Szita Károly. Reménykednek továbbá a megyei jogú városok abban is, hogy az útfejlesztések területén további beruházások kezdődnek, megépülnek a szükséges gyorsforgalmi és elkerülő utak.

Fehérvári Tamás, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke a megyék gazdaságának élénkítését tartja a legfontosabbnak. „Bizakodó vagyok, úgy gondolom, az új ciklusban lehetőségünk lesz a megyék fejlesztésére, az erre szolgáló alapok elegendő pénzt tartalmaznak. Azt várom, hogy a pénzek elosztásában a megyei önkormányzatok mindenütt helytállnak majd” – jegyezte meg Fehérvári Tamás. A politikus hozzátette: szeretnék megvalósítani a területi operatív programokat, amelyek készen vannak; most azt várják, hogy a kormány és az Európai Unió áldását adja rájuk.

„Semmi pozitívumot nem várok ettől az évtől, arra számítok, hogy 2014-hez képest nem lesz lényegi változás” – jegyezte meg lapunknak a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke. Schmidt Jenő szerint folytatódik a feladatfinanszírozás finomhangolása, amelyet év közbeni korrekciók kísérnek majd.

„Reményeim szerint idén megbizonyosodhatunk a felől a politikai vezetői szándék felől, hogy a vidék fejlesztése a kormánypártok számára elsőrangú cél és stratégiai törekvés” – hangsúlyozta Szabó Gellért, a Magyar Faluszövetség elnöke. „Erről a pályázati kiírások, az eljárási rend és a forráselosztás technikája, decentralizálása kapcsán győződhetünk meg. Abban reménykedem, hogy ezek úgy alakulnak, hogy az kedvező lesz a kistelepülések számára” – fűzte hozzá a politikus.

Forrás: Magyar Nemzet

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu