Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 28.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Gerstmár Ferenc az LMP veszprémi képviselőjelöltje
Február 22-én az európai uniós biztossá kinevezett Navracsics Tibor helyére választanak képviselőt

Gerstmár Ferenc, az LMP helyi önkormányzati képviselője a párt jelöltje a február 22-ei veszprémi időközi országgyűlési választáson – jelentette be az LMP társelnöke 2015. január 2-án. Schiffer András közölte: Gerstmár Ferenc személyében az LMP helyi civilt indít, aki pontosan ismeri a helyi közösségek problémáit. 


Gerstmár Ferenc második ciklusát kezdte meg a veszprémi városi képviselő-testületben, országosan pedig az LMP önkormányzati és rendészeti szakszóvivőjeként tevékenykedik – mondta a jelöltet bemutatva a párt társelnöke. Schiffer András emlékeztetett: novemberben – az LMP történetében először – jelezték a többi ellenzéki pártnak, hogy ha van egy valamennyi veszprémi ellenzéki párt szavazói számára elfogadható független jelölt, hajlandóak támogatni.

Kiemelte, Török Gábor politológus, ha elindul, ilyen jelölt lehetett volna, de csodálkoztak azon, hogy a „kormányt nem váltó összefogás pártjai Gyurcsány Ferenc füttyszavára felsorakoztak egy szabadpiaci fundamentalista jelölt mögé”. Miután közölték, hogy Kész Zoltán számukra nem elfogadható, megkeresték Józsa László helyi kötődésű közgazdászt, de egyetlen ellenzéki párt sem jelezte, hogy őt közös jelöltként elfogadná – tette hozzá.

Az LMP társelnöke szerint „nem az a kérdés valójában a kormányt nem váltó összefogás pártjai számára, hogy megtörik-e a kétharmadot. Valójában a történet arról szól, hogy a kormánynemváltó összefogáson belül kié lesz a dominancia a következő években”.

Céljairól szólva Gerstmár Ferenc kiemelte: meg kell állítani a tömeges elszegényedést, az elvándorlást. Hangsúlyozta: a válságból az oktatás fejlesztése, a kisvállalkozások támogatása vezetne ki, nem pedig a megszorítások. A jelölt szerint felelős politikára van szükség, mely hosszú távon nyújt alternatívát a kétharmaddal szemben.

A január 2-i bejelentésen jelen volt Józsa László is, aki szerint Gerstmár Ferenc alkalmas arra, hogy a várost képviselje az elkövetkező időszakban a parlamentben. A február 22-i időközi országgyűlési képviselő-választáson Veszprém megye 1-es számú egyéni választókerületében az európai uniós biztossá kinevezett Navracsics Tibor helyére választanak képviselőt.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu