Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. április 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Ellátásbiztonság, versenyképesség, fenntarthatóság
Az Országgyűlés előtt a Nemzeti Energiastratégiáról szóló határozati javaslat

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter 2011. augusztus 2-án benyújtotta a kormány által júliusban elfogadott Nemzeti Energiastratégiáról szóló országgyűlési határozati javaslatot a Parlamentnek. A határozati javaslat része a gazdasági hatáselemzésről készült összefoglaló is. A stratégia elsődleges célként optimalizálja az ellátásbiztonság, a versenyképesség és a fenntarthatóság, mint elsődleges célok együttes érvényesülését.


A célok elérése érdekében meg kell valósítani a teljes ellátási és fogyasztási láncot átfogó energiahatékonysági intézkedéseket, az alacsony szén-dioxid intenzitású villamosenergia-termelés arányának növelését, a megújuló és alternatív energiaforrásokra támaszkodó hőtermelés térnyerésének elősegítését, és az alacsony szén-dioxid kibocsátású közlekedési és szállítási módok részarányának növelését is.

Az országgyűlési határozati javaslatban az Országgyűlés többek között felkéri a kormányt arra, hogy alakítson ki új kormányzati energetikai intézmény- és eszközrendszert, gondoskodjon a földgáz- és villamosenergia-ellátásban a teljes piacnyitásról, dolgozzon ki épületenergetikai stratégiát, kezdeményezze a fenntartható energiagazdálkodásról szóló törvény megalkotását, és végezze el a Paksi Atomerőmű telephelyén új atomerőművi kapacitások létesítésére vonatkozó döntés-előkészítő munkát, különös tekintettel annak költségvonzataira.

A javaslat fontos, új elemként előírja a kormánynak, hogy legalább háromévente készítsen jelentést az energiapolitika megvalósulásáról, és ha az energiapolitika feltételrendszerében bekövetkezett változások indokolják, egyidejűleg tegyen javaslatot az Energiastratégia kiigazítására - közli a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztálya.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu