Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. április 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Gyógynövénynapokat rendeznek Bükkszentkereszten
Természetgyógyászati előadások – Szakmai tanácsadások – Gyógynövény-ismereti séták

Idén - augusztus 6-án és 7-én - ötödik alkalommal rendezi a Bükki Füvészmester és Népgyógyászati Egyesület a Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokat. A rendezvényen - melynek megálmodója a közismert bükki füvesember, Szabó György, Népgyógyászati Egyesület elnöke - természetgyógyászati előadások, szakmai tanácsadások, gyógynövény-ismereti séták, gyógytea-kostolók, valamint népi iparművészek és kistermelők várják az érdeklődőket.


A Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokon szó lesz a gyógynövények jövőjéről, a népbetegségek, mint például a szívbetegségek, illetve a vérnyomás- és anyagcsere betegségek megelőzéséről és kezeléséről. Az érdeklődőket várja még Diabess-sátor, ahol egész napos vércukorszint-mérés és tanácsadás, valamint Diabess - Györgytea árusítás lesz. Mindkét napon 9-től 18 óráig óránként indulnak gyógynövény-ismereti séták a Gyógynövénykertbe a Gyógynövényház előtti információs sátortól. Mindemellett lesz gyógyteakóstolás, kertlátogatás, szakmai tanácsadás, de kézművesek, népi iparművészek, kistermelők is várják a látogatókat.

Az előadók között szerepel Prof. Dr. Török Szilveszter nyugalmazott egyetemi tanár, természetgyógyász, aki az önmasszázzsal való megújulás ősi művészetéről tart előadást, Gillich István természetgyógyász, apiterapeuta, aki a méhészeti termékekkel való gyógyítás jövőjéről beszél, Dr. Vértesi Gabriella főorvos, immunológus, Nyerjákné Sári Róza természetgyógyász, valamint Szabó György és lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa fitoterapeuta, akinek az előadása szintén nagy érdeklődésre tart számot.

Mindkét napon 10-től 17 óráig „Egészség mindenek előtt" egészségvédelmi szűrőprogramot tartanak a szűrő- kamionban: többek között vérnyomás-, vércukor-, húgysav és szénmonoxidmérés, testtömeg-analízis, hallásvizsgálat, szív- és érrendszeri, valamint szemészeti vizsgálat várja az érdeklődőket.

Érdekesség, hogy a rendezvény idejére, a településre hozzák a Szent Korona másolatát, amit a templomban Istentisztelet keretében mutatnak be.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu