Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. november 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Gazdag települések is felkerültek a NAV listájára
A legtöbb önkormányzat a Blikktől értesült arról, hogy végrehajtás fenyegeti az adóhatóság részéről

Nemcsak a szélhámos vállalkozók, kamucégek, bajba került vállalkozások szerepelnek az adóhatóság feketelistáján, hanem önkormányzatok is szerte az országból. Összesen huszonkét település áll végrehajtási eljárás alatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyilvántartása szerint, köztük három fővárosi kerületi önkormányzat is – olvasható a Blikk cikkében.


A legtöbb önkormányzat a Blikktől értesült arról, hogy végrehajtás fenyegeti az adóhatóság részéről. Sok helyen teljesen elképzelhetetlennek tartották ezt, mondván, nem is tudnak semmiféle tartozásról.

„Megdöbbenten halljuk, hogy településünk felkerült az adóhatóság listájára. Minden befizetésünket teljesítettük, nincs hátralékunk, s elképzelni sem tudjuk, mit akar behajtani rajtunk a NAV” – mondta Egyed Barnabás, Mátrakeresztúr alpolgármestere.

Pestszentlőrincnek sem volt semmi információja az állítólagos tartozásaikról. „A XVIII. kerületi önkormányzata felvette a kapcsolatot az adóhatósággal. A polgármesteri hivatal és a NAV szakemberei közösen vizsgálják a megjelenés hátterét” – válaszolt a Blikknek az önkormányzat.

Pilisvörösváron is vakarták a fejüket, hiszen a városnak több százmilliós megtakarításai vannak. Jelzésünk alapján kiderítették, hogy egy mindössze 6600 forintos földnyilvántartási illeték miatt tették fel Pilisvörösvárt a listára.  „Az ügyszámot visszakeresve ki tudtuk deríteni, hogy az illetéket már júliusban kifizettük. Mégis kaptunk erre egy végrehajtási díjat, amit most annak ellenére elutaltunk a NAV számlájára, hogy azt nem tartjuk jogosnak” – mondta Gromon István polgármester, hozzátéve, hogy ezt visszakövetelik majd.

Hasonló ügy miatt került bajba Pesterzsébet is. Ott ráadásul az adóhivatal összekeverte az önkormányzat és a polgármesteri hivatal számláját.  „Nem kaptuk meg a földhivatal felszólítását a díj fizetéséről. Ezután tévesen a hivatal számlájáról inkasszózott a NAV, majd miután felülvizsgálatot kértem, jelezték, hogy az önkormányzattól is inkasszóznak majd, és feltehetően ezzel egyidejűleg felkerültünk a listára” – mondta a Blikknek Szabados Ákos polgármester.  

Terézvárost is földhivatali bejegyzés után tették fel a listára. „Szep­tember 2-án kaptunk értesítést a 6600 forintos tartozás miatt, amit 4-én befizettünk” – jelezte a Blikknek a VI. kerületi önkormányzat, amely még most is ott díszeleg a NAV internetes adatbázisában.

A Blikk kereste a NAV-ot, hogy miért nem tudtak az érintettek az ellenük indított eljárásról. „A végrehajtási eljárás megindítása előtt az adóhatóság nem köteles az adótartozás megfizetésére az adózót felhívni, így előfordulhat, hogy csak az első végrehajtási cselekmény foganatosításakor tudatosul az adózóban az, hogy az egyébként lejárt esedékességű tartozását az adóhatóság végrehajtás alá vonta” – válaszolt a NAV.

Forrás: Blikk

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu