Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. november 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Csak a képzelet szab határt a kampányígéreteknek
A választási bizottságok nem vizsgálhatják az októberi voksoláson indulók ígéreteinek valóságtartalmát

A választási bizottságok nem vizsgálhatják az önkormányzati választáson induló jelöltek vagy jelölő szervezetek kampányígéreteinek valóságtartalmát, még abban az esetben sem, ha teljesen egyértelmű, hogy azokat lehetetlen teljesíteni.


A választási jogszabályok nem tartalmaznak olyan rendelkezést, amely a választási bizottságok hatáskörébe utalná a kampányanyagokban megjelent, médiában, gyűlésen elhangzott információk valóságtartalmának vizsgálatát.

A választási eljárásról szóló törvény szerint kampánytevékenység a kampányeszközök (plakát, közvetlen megkeresés, politikai hirdetés vagy reklám, választási gyűlés) kampányidőszakban – azaz a szavazást megelőző 50. naptól a szavazás végéig – történő felhasználása és minden egyéb kampányidőszakban folytatott tevékenység a választói akarat befolyásolása vagy ennek megkísérlése céljából.

A választási bizottságok (a szavazatszámláló bizottság, a helyi, területi bizottságok, illetve a Nemzeti Választási Bizottság) a választópolgárok független, kizárólag a törvénynek alárendelt szervei, elsődleges feladatuk a választási eredmény megállapítása, a választás tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése és szükség esetén a választás törvényes rendjének helyreállítása.

A jogszabályok azonban nem tartalmaznak olyan rendelkezést, amely a választási bizottságok hatáskörébe utalná a választásban résztvevő jelölőszervezetek és jelöltek kampánytevékenységének megítélését, a jelölőszervezetek és a jelöltek plakátjain, szórólapjain, egyéb kampányanyagain megjelent, médiában, gyűlésen elhangzott információk, ígéretek teljesíthetőségét. Az erre irányuló kifogásokat tehát a választási bizottságok hatáskör hiányában elutasítják.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu