Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. november 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Idén feláll a takarékszövetkezeti garanciaközösség
Németh Lászlóné: a kormányzat célja, hogy a magyar bankrendszer legalább felerészt hazai tulajdonban legyen

A takarékszövetkezetek átvilágításának december elejére tervezett lezárásával létrejön egy, a betétesek, ügyfelek számára teljes biztonságot jelentő garanciaközösség – mondta Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára 2014. szeptember 17-én Hatvanban, sajtótájékoztatón.


Németh Lászlóné kiemelte: a garanciaközösséghez idén nyáron csatlakozott a Hatvan és Vidéke Takarékszövetkezet, amely egyike azon szövetkezeteknek, amelyeket a legkiválóbbak közé soroltak az átvilágítás során.

Az államtitkár rámutatott: a decemberre felálló rendszer képes lesz arra is, hogy eljuttassa a gazdálkodóknak a kormányzati céloknak megfelelően kialakított hiteltermékeket.

Hozzátette: a kormányzat ugyanakkor a takarékszövetkezeti rendszer révén, a helyben jelentkező igények összesítésével juthat azokhoz az információkhoz, amelyek szükségesek bizonyos banki termékek kidolgozásához.

Németh Lászlóné kitért arra is: a takarékszövetkezeti rendszer és a Magyar Posta között kialakítandó szoros együttműködés eredményeként be tudják vonni a postai hálózatot a takarékszövetkezetek számára kidolgozott termékek értékesítésébe.

Felidézte: a kormányzat célja, hogy a magyar bankrendszer legalább felerészt hazai tulajdonban legyen. Mint fogalmazott, fontos, hogy a bankok által megtermelt haszon az országban maradjon, illetve a döntések is az országon belül szülessenek meg.

Rámutatott: szükség van egy „vidék bankjára”, amely azokat a gazdálkodókat is kiszolgálja, akiket a nagyprojektekre szakosodott, kis kockázatot vállaló bankrendszer nem látott el. Ezt a célt pedig az országban mindenütt jelen lévő, 150 éves tradícióval bíró takarékszövetkezeti rendszeren keresztül a legkönnyebb elérni.

Hozzátette: az év végére felálló garanciaközösség az állam által a takarékszövetkezeti rendszer számára biztosított 136 milliárd forintnak köszönhetően erős biztonsági hálót képez.

Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a takarékszövetkezeti integrációval létrejövő bankrendszer az emberek, az ország érdekeit tudja képviselni.

Az integrációban részt vevő Hatvan és Vidéke Takarékszövetkezettől kapott tájékoztatás szerint a pénzintézet Heves megye legnagyobb takarékszövetkezete.

Az észak-magyarországi régió legtőkeerősebb takarékjának mérlegfőösszege 17,5 milliárd forint. Százegy munkatársuk van, 21 kirendeltséggel és két betétgyűjtő hellyel rendelkeznek.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu