Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 5.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

170 nagyvárosból 30-ban nyerhet Orbán ellenzéke
A Heti Válasz elemzést készített az áprilisi országgyűlési és a májusi EP választás eredményei alapján

A tízezres lélekszámnál nagyobb települések alig hatodában indul győzelmi eséllyel a baloldal a 2014. október 12-i önkormányzati választáson – derül ki a Heti Válasz elemzéséből. A lap a tízezres lélekszámnál nagyobb városok (köztük Budapest, illetve külön a 23 kerület) szavazási adatait vette alapul, hiszen e 170 település eredményeiből lehet leginkább következtetni arra, hogy eltűnőben van-e a baloldal, vagy éppen ellenkezőleg.


Az őszi önkormányzati választáson drámai vereséget szenved az ellenzék, ez pedig a „megsemmisülésükhöz fog vezetni” – vetítette előre két hete egy pódiumbeszélgetésen Schmidt Mária. A Terror Háza Múzeum főigazgatója a várható összeomlást azzal magyarázta, hogy a szociálliberálisok szerinte mindenben kiszolgálták a nyugati politikusokat, s az országot kifosztott állapotban hagyták.

A Tóbiás József vezette MSZP elszürkülése, illetve az Együtt-alapító Bajnai Gordon közéletből való kimenekülése után újra összbaloldali vezérként feltűnő Gyurcsány Ferenc viszont a minap azt jósolta: „Sok lesz még a narancssárga szín a térképen, de kevesebb, mint 2010-ben, és ez a folyamat nem állítható meg, mert a szabadságunkat nem adjuk fel senki kedvéért sem”.

A Heti Válasz a számok nyelvén igyekszik leírni a valóságot. A lap kutatása során a tízezres lélekszámnál nagyobb városok (ideértve a főpolgármestert választó Budapestet, illetve külön a 23 kerületet is) szavazási adatait vette alapul, hiszen e 170 település eredményeiből lehet leginkább következtetni arra, hogy eltűnőben van-e a baloldal, vagy ellenkezőleg: október 12-én újabb „szigeteket” foglalhat vissza a kormányerőktől.

A 2010-es polgármester-választás, valamint az idei országgyűlési és európai parlamenti voksolások számait egymás mellé téve a 170-ből harminc olyan helyet találni, ahol legalább szemernyi esélye maradt a baloldalnak, hogy megtartsa/megszerezze a városvezetést. Ezek közül öt településen nemigen tud veszíteni a magát demokratikus ellenzéknek nevező pártcsalád, 18-ban közel egyenlő reményekkel fut neki a két tömb az önkormányzati erőpróbának, hétben pedig vesztésre áll a regnáló szocialista polgármester.

A teljes lista és a részletes elemzés a Heti Válasz szeptember 18-i számában olvasható.

Forrás: Heti Válasz

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu