Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. november 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Bokrosnak csak egyedül lenne esélye Tarlós ellen
Az ellenzéki párttok aligha léptetik vissza polgármesterjelöltjeiket a volt pénzügyminiszter javára

Bokros Lajos megszorongathatná az önkormányzati választáson a főpolgármestert, ám ehhez az kellene, hogy egyedüli kihívója legyen az ellenzéki oldalon az újrainduló Tarlós Istvánnak. A pártok azonban presztízskérdésnek tekintik az önálló indulást, így aligha lépnek vissza Bokros javára – olvasható az Origo cikkében.


Csak Magyarral számolhat

Bokros Lajosnak van a legnagyobb ismertsége az ellenzéki főpolgármester-jelöltek között, ám a támogatottsága még hiányos, amit az is mutat, hogy a májusi EP-választásra még 20 ezer érvényes támogató aláírást sem tudott összeszedni – hívta fel a figyelmet Varga Áron. A politikai elemző szerint nem várható, hogy akár több ellenzéki jelölt visszalépjen a választás előtt Bokros javára.

Ez a legkevésbé a Jobbik illetve az LMP jelöltjétől várható, de a Liberálisok főpolgármester-jelöltje is kijelentette, hogy senki javára nem lép vissza – sorolta. Ami a baloldali összefogás jelöltjét, Falus Ferencet illeti, az elemző úgy fogalmazott: az ő visszaléptetése annak beismerése lenne, hogy a pártok nem tudtak esélyes jelöltet találni, aki legalább az ellenzéki blokkon belül a legerősebb lenne.

Magyar Györgynek reális esélye nincs arra, hogy főpolgármester-jelölt legyen, és függetlenként tőle várható leginkább, hogy visszalép valaki javára, aki alighanem Bokros Lajos lenne. Varga Áron szerint tehát nincs esély egyedüli, ellenzéki jelöltre. Igaz, a népszerűségi listát vezető Tarlós Istvánnal szemben talán egy ilyen közös ellenzéki jelöltnek sem lenne sok esélye a győzelemre.


Rövid távú érdekek rabjai

Rövid távú politikai érdekeik rabjai az ellenzéki pártok, ezért sem várható, hogy visszalépésekkel teremtsék meg az esélyét Tarlós István legyőzésének – állapította meg Szentpéteri Nagy Richard. A Méltányosság Politikaelemző Központ főmunkatársa szerint pedig Bokros Lajos erős ellenfele lehetne a főpolgármesternek. „Bokros megosztó személyiség, de most integráló szerepben tűnhetne fel”.

Budapesten Bokros Lajossal lehetne nyerni, a feladat is testhezálló lenne számára, nem véletlen, hogy Demszky Gábor is őt támogatja – jegyezte meg Szentpéteri. Ám ő is úgy látja, hogy a Horn-kormány egykori pénzügyminisztere nem remélhet mástól támogatást. A Jobbiktól nem meglepő, de az LMP is a baloldali ellenzéken kívül határozza meg magát, a Liberálisok pedig presztízskérdést csinálnak a saját főpolgármester-jelöltből.

Szentpéteri is esélyesnek gondolja Magyar György visszalépését Bokros Lajos javára, de „ez önmagában nagyon kevés”. Kívülről talán kudarcnak tűnne, de szerinte Falus visszaléptetésén elgondolkozhatna az MSZP, az Együtt-PM és a DK, „ehhez az önérdek elé helyezett politikai bölcsességre és belátásra lenne szükség.” 


Egyelőre hétfős a mezőny

Tarlós Istvánnak eddig visszaléptetések nélkül is fogytak a kihívói: vele együtt tizenhárom jelölt kezdett aláírásgyűjtésbe augusztus végén, nyilvántartásba azonban csak hetet vettek közülük. Nem sikerült összegyűjteni az ötezer érvényes aláírást a munkáspárti Thürmer Gyulának, a zöldpárti Ács Lászlónak, és a független Galyas Istvánnak. Két független le sem adott ajánlásokat, a szociáldemokraták pedig saját jelöltjüktől vonták meg a bizalmat.

Így – hacsak vissza nem lép valaki – Tarlós István ellen indulhat a választáson a Jobbik jelöltje, Staudt Gábor, az LMP-s Csárdi Antal ferencvárosi zöldséges. Fodor Gábor liberális pártja a bankszakember Bodnár Zoltánt indíthatja, a MOMA pedig Bokros Lajos volt pénzügyminisztert. A mezőny egyetlen független jelöltje Magyar György ügyvéd.

Bokros Lajos mellett egyedül Magyar György volt az, aki az aláírásgyűjtés idején nem vetette el élből a visszalépést. Az ügyvéd akkor az Origónak azt mondta: az aláírások összegyűjtése után a jelölteknek „reális, objektív ön- és helyzetértékelést” kell tartaniuk, mérlegelve az egymás javára történő visszalépés lehetőségét". Az Origo írta meg, hogy Magyar György eközben beperelheti az Együtt-PM társelnökét, amiért Szigetvári Viktor azt állította, hogy hamis ajánlásokkal válhatott főpolgármester-jelöltté.

Forrás: Origo

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu