Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 5.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Emlékkártyát fognak kapni az először választók
Az európai parlamenti választás óta 41 ezren váltak nagykorúvá

Emlékkártyát kapnak a Nemzeti Választási Irodától (NVI) azok a választók, akik a májusi európai parlamenti (EP-) választás óta váltak nagykorúvá, azaz választópolgárrá – közölte Listár Dániel, az NVI kommunikációs főosztályának vezetője az iroda 2014. szeptember 16-i sajtótájékoztatóján. Mint mondta, 41 ezer fiatal számára készül el a bankkártya méretű plasztiklap, amelyet október 12-én, a szavazás napján vehetnek át a szavazóhelyiségekben.


A plasztikkártya egyik oldalán „Emlékül az első választónak” és az „Önkormányzati választás 2014″ felirat szerepel Magyarország térképével, a megyehatárokkal, valamint a megyék és a főváros címerével.

Az emlékkártya hátlapján két idézetet helyeztek el, az egyik a helyi önkormányzatokról szóló 2011. évi CLXXXIX. törvényből származik: „Az Országgyűlés elismeri és védi a helyi választópolgárok közösségének önkormányzáshoz való jogát”. A másik idézet a Helyi Önkormányzatok Európai Chartájából származik: „…a helyi önkormányzatok minden demokratikus rendszer egyik alapintézményét képezik.”

A főosztályvezető utalt arra, hogy az április 6-ai országgyűlési választáson nem kaptak ajándékot az először választók, akik akkor sokkal többen, mintegy 400 ezren voltak. Az NVI akkor a Facebookon kvízjátékot hirdetett nekik, amelyen a fiatalok értékes műszaki eszközöket nyerhettek.

Az országgyűlési és EP-voksolás között 15 ezer fiatal vált nagykorúvá, ők a szavazóhelyiségekben egy kék plasztikkártyát kaptak emlékül. A kártya egyik oldalán az „Emlékül az első választóknak 2014″ felirat szerepelt a magyar címerrel és uniós sárga csillagokkal, míg a hátlapján egy idézet volt Magyarország Alaptörvényéből, a Nemzeti hitvallásból.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu