Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 5.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Tarlós szerint finanszírozhatatlan Falus programja
A főpolgármester szerint ellenfele ígéreteinek egy részét a jelenlegi városvezetés folyamatban levő munkáiból emeltek át

Finanszírozhatatlannak tartja Tarlós István főpolgármester Falus Ferencnek, a baloldal főpolgármester-jelöltjének választási programját. A főpolgármester az MTI-nek 2014. szeptember 6-án megküldött közleményében azt írta: a baloldali jelölt programja olyan elemeket is tartalmaz, amelyeket a jelenlegi városvezetés folyamatban levő munkáiból emeltek át.


„Nekem az tűnt fel, hogy amire épül, az az emberek félrevezetésére irányul, kifejezetten érzelmi alapon” – fogalmazott Tarlós István. Szerinte Falus Ferenc programja arra a feltételezésre épít, hogy indulatokat gerjeszt a kormány vagy a miniszterelnök vélt budapesti népszerűtlensége.

A főpolgármester korábbi nyilatkozatát megerősítve közölte: a főváros nem tud adókedvezményt adni, mert a főváros nem vet ki adókat, az iparűzési adót a kerületekkel megosztva használhatja fel, a központi adókat pedig a főpolgármester nem tudja befolyásolni. Nincs olyan adó, amit a főpolgármester el tudna engedni, vagy kedvezményt tudna adni benne – írta. Hozzátette: ez egy blöff, amely az emberek félrevezetésére irányul.

Kitért arra, hogy Falus Ferenc programját nyilvánvalóan egy baloldali programíró csapat írta, ezért a jelölt személyét nem minősíti.

Tarlós István kérdésesnek tartja, mennyire etikus az, amikor a főváros vagyonvesztéséről beszélnek a kórházak és az egészségügyi feladatok elvitele miatt. Indoklása szerint azért, mert ez egész országban így történt, nem csak Budapesten.

Véleménye szerint vagyonvesztésről egyébként is abban az esetben lehet beszélni, amikor a baloldali kormányok el akarták adni ezeket az intézményeket. A főpolgármester szerint nem véletlenül zárták be az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetet (OPNI) és a Schöpf-Merei anyaotthont sem; ezek mind-mind értékesítésre szánt területekként szerepeltek.

A 3-as metró felújításával összefüggésben rámutatott, hogy ahhoz Budapest 2010-ben meglévő adósságállományának egyharmadával azonos összeget használnának fel. „Mindig azt hallottam, hogyha beruházásokra fordítják, akkor nem baj a hitelfelvétel” – hangsúlyozta Tarlós István.

Falus Ferenc szeptember 5-én mutatta be választási programját. A többi között azt ígérte, hogy megválasztása esetén felgyorsítaná a 3-as metró felújítását, és adókedvezményekkel vonzaná a fővárosba a nagyobb beruházásokat.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu