Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. november 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Cseh Tamás Nap – Színes programsorozat Újbudán
Koncertek, kiállítások, felolvasások és kerekasztal beszélgetések a XI. kerület több helyszínén

Cseh Tamás Nap lesz 2014. szeptember 6-án a főváros XI. kerületében Újbuda Önkormányzata és a Kult11 Egyesület szervezésében. Egész nap várnak minden érdeklődőt a XI. kerület 11 helyszínén, a Móricz Zsigmond körtér és a Szent Gellért tér között a Bartók Béla út galériáiban és kávézóiban, amelyekben Cseh Tamás által ihletett kiállításokkal, hozzá kapcsolódó filmekkel, installációkkal, zenei produkciókkal emlékeznek a művészre – közölték a szervezők az MTI-vel.


A nagyszínpadot a Műegyetem előtt állítják fel, itt 15 órától 21 óra 30 percig tartanak a koncertek. Játszik Papó Zenedéje, 17 órától pedig Cseh Tamás slamversenyt rendeznek: a 2009-ben elhunyt énekes, zeneszerző dalait Bárány Bence, Bencsik Ádám Ponza, Csider István Zoltán, Gábor Tamás Indiana, Horváth Kristóf, Színész Bob, Kemény Zsófi, Németh Péter Zeek, Pion István, Simon Márton és Süveg Márk Saiid gondolja újra. Az Elefánt együttes 18 óra 30 perckor kezd, a Bin-Jip egy órával később, a záró fellépő, Palya Bea pedig 20 óra 30 perckor.

A különböző helyszíneken lesznek kerekasztal-beszélgetések Cseh Tamás filmjeiről, a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjáról, kihelyezett kiállítást tart a Cseh Tamás Archívum, szerveznek felolvasóestet, megidézik Cseh Tamást, a rajztanárt, tartanak felolvasásokat, a vendégek belekóstolhatnak a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek gasztrovilágába, valamint street art akciók is színesítik a Kulturális Városközpont programjait. A szervezők tájékoztatása szerint a Gárdonyi és a Szent Gellért téren óriás gitárral és egy különleges paddal várják az érdeklődőket.

A Kossuth-díjas énekes, zeneszerző, előadóművész 2009. augusztus 7-én, Budapesten hunyt el. 1970 körül kezdett dalokat írni, alkotótársa Bereményi Géza író, filmrendező lett, egy kivételével ő írta valamennyi Cseh Tamás-lemez szövegét: négy évtized közös munkájának eredménye mintegy húsz album és tucatnyi est. Munkásságát 1993-ban Liszt Ferenc-díjjal ismerték el, 1994-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét, 2001-ben Kossuth-díjjal tüntették ki. Tavaly szeptembertől bronzszobor őrzi emlékét a Gellért téren.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu