Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 5.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Tizenöt évre kapott működési engedélyt az ERÖV
Tolna megye legnagyobb víziközmű-szolgáltatója 53 településen végez ivóvíz- és csatornaszolgáltatást

Megkapta a 2029. januárig szóló működési engedélyt a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivataltól az Egyesült Regionális Önkormányzati Víziközmű (ERÖV) Zrt., amely 53 településen végez ivóvíz- és csatornaszolgáltatást – jelentette be Horváth István (Fidesz-KDNP), Szekszárd polgármestere. Az ERÖV Zrt. 198 ezer fogyasztói egyenértékkel jelenleg Tolna megye legnagyobb víziközmű-szolgáltatója.


Ács Rezső, a tolnai megyeszékhely szintén Fidesz-KDNP-s alpolgármestere, a Zrt.-t létrehozó önkormányzati társulás elnöke elmondta: az energiahivatal januári engedélye hiánypótlás után most vált véglegessé. Az ERÖV Zrt. 198 ezer fogyasztói egyenértékkel jelenleg Tolna megye legnagyobb víziközmű-szolgáltatója – tette hozzá.

Az év eleji állapothoz képest tizeneggyel csökkent az ellátott települések, és 133 ezerről 107 ezerre a fogyasztók száma. A társulás vezetője ezt azzal magyarázta, hogy a Tamási térségében fekvő települések képviselő-testületei az ERÖV Zrt.-hez való csatlakozásról döntöttek, utóbb mégis a DRV Zrt.-hez csatlakoztak. A fogyasztói egyenérték ugyanakkor jelentősen 32 ezerrel nőtt, ami annak köszönhető, hogy több cég és intézmény számára végez szolgáltatást a társaság.

Artim Andrásné, a 237 főt foglalkoztató Zrt. vezérigazgatója arról számolt be, hogy a cég idén 4 százalékos béremelést hajtott végre; amit a hatékonyság növelésével tudtak kigazdálkodni. A bruttó 26 milliárd forint értékű vagyont működtető cég alaptevékenységből származó, idei várható árbevétele 2,9 milliárd forint lesz, közel 3,7 millió köbméter ivóvizet értékesít, és 4,2 millió köbméter szennyvíz elvezetéséről gondoskodik.

A társulás vezetője arra is kitért, hogy közel 14 milliárd forint értékű beruházás van folyamatban vagy kezdődik hamarosan a Zrt. működési területén fekvő harminc településen. A többségében ivóvízminőség-javító programok, csatornahálózat-építések között kiemelkedik a 6,5 milliárd forintos beruházással 2015-ben befejeződő, új szekszárdi vízbázis építése. A fejlesztésre azért van szükség, mert a város korábbi - jelenleg lezárt - lőtéri vízbázisán 1993-ban feltárt diklóretilén-szennyezés számítások szerint 2017-re elérheti a most üzemelő ivóvízkutakat.

A Fadd-dombori Duna-parton készülő vízbázis üzemeltetője az ERÖV Zrt. lesz; „a Zrt. felkészült arra, hogy az új műtárgyakat megfelelően üzemeltesse, és ezzel Szekszárdnak hosszú távra biztosítsuk az egészséges ivóvizet” – mondta Ács Rezső.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu