Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. április 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

252 településen ideiglenes a hulladékgazdálkodás
Ózd, Pécel, Bőcs, Monok, Edelény és Tiszaújváros is az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság listáján szerepel

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatokat ideiglenesen 252 településen látják el az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság adatai szerint – közölte a parlament honlapján a földművelésügyi miniszter. A települések között olyanok is szerepelnek, mint Kazincbarcika, Ózd, Nyékládháza, Sajószentpéter, Pécel, Putnok, Monok, Tiszaújváros, Aggtelek, Edelény, Bőcs, vagy Újkígyós. 


Fazekas Sándor a július 7-i adatokat írta le az MSZP-s Heringes Anita írásbeli kérdésére. A tárcavezető közölte, hogy közszolgáltató váltás 58 településen történt. A likviditási nehézségekkel küzdő Abaúj Hulladékgazdálkodási Kft. által ellátott 58 településen az NHSZ Tapolca Kft. önként jelentkezett az ideiglenes hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátására. Az érintett településeken a Főigazgatóság ideiglenes ellátásra közérdekű szolgáltatóvá jelölte ki az NHSZ Tapolca Kft.-t.

Fazekas Sándor arra emlékeztetett, hogy az egyes közszolgáltatások ellátásáról és az ezzel összefüggő törvénymódosításokról szóló 2013. évi. törvény szerint, ha az egészségügyi államigazgatási szerv határozattal megállapítja, hogy a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásának kiesése miatt járványveszély vagy más súlyos közegészségügyi kockázat alakult ki, a települési hulladék elszállításának megszervezéséről és elvégzéséről a hivatásos katasztrófavédelmi szerv területi szerve gondoskodik. Egyes településeken a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás kiesése nem tette indokolttá a szükségellátás elrendelését, az ideiglenes ellátás megoldásul szolgált.

Nagy György, a Köztisztasági Egyesülés igazgatója korábban azt mondta a Világgazdaságnak, hogy Magyarországon több mint 300 településnek kellett kijelölni a katasztrófavédelemnek közszolgáltatót a hulladékgazdálkodásban. Tavaly augusztusban Martfű volt az első ilyen település A hulladéktörvényből eredően július elsejével az összes közszolgáltatói szerződés megszűnik, és újakat kellett kötni. A kijelölteknek a korábban alkalmazott díjon kellett elvégeznie a szolgáltatást. Indokolt többletköltség esetén a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz lehet díjkülönbözet igénylésre, amelyre egy 1,7 milliárdos, felülről nyitott keretet állítottak fel.

Ezen a linken elérhető az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság településlistája, ahol ideiglenesen látják a hulladékgazdálkodást:http://www.parlament.hu/irom40/00761/00761-0001.pdf

Forrás: Világgazdaság

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu