Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. április 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Csak a nagyvárosi és a kerületi vezetők fizetése nő
A Blikk számításai alapján mindössze hatvan polgármester jár egyértelműen jól a változtatásokkal

Megint a nagyok járnak jól! Jelentősen változnak ugyanis a polgármesteri fizetések az önkormányzati választás után. A legtöbb helyen nagyon rosszul fognak járni az érintettek, de egy szűk kör jelentős fizetésemelésre számíthat. A Blikk számításai szerint mindössze 60 polgármester jár egyértelműen jól a változtatásokkal. 


A 30 ezres lélekszámú nem megyei jogú városok vezetőinek 15 százalékkal nő a fizetésük, havi 600 ezer forintot vághatna zsebre. Sokkal jobban járnak a kerületi és a megyei jogú városok polgármesterei, akik helyettes államtitkári fizetésben részesülnek majd, vagyis 748 ezer forint üti a markukat, amelyhez 112 ezer forintos költségtérítés társul. Ez 30–43 százalékos fizetésemelést jelent nekik. De ők sem rúghatnak labdába a főpolgármester és helyettesei mellett, akik már tavaly megkapták a fizetésemelésüket: Tarlós Istvánnak már 1,3 millió forint az illetménye, helyettesei is többet keresnek a havi 1,17 milliójukkal, mint most a miniszterek.

A többi településen bukni fognak a polgármesterek, több mint kétezren a fele pénzüket is elveszíthetik. „Jól meg kell gondolnia ezentúl, aki polgármesterkedésre akarja adni a fejét. Lesznek olyan kistelepülések, ahol a közmunkások is jobban fognak keresni, mint maga a polgármester – mondta a Blikknek Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnöke, aki szerint sok jelenlegi, munkáját lelkiismeretesen és jól végző polgármester dönthet úgy, hogy bruttó 74 ezer forintért nem fogja folytatni a munkáját. A TÖOSZ ezért elküldte javadalmazási javaslatát az Országgyűlésnek, de Schmidt Jenő kevés esélyt lát arra, hogy az önkormányzati választásokig megvitassa a parlament. 

Tab fideszes polgármestereként Schmidt Jenő úgy kalkulál, hogy 70 ezerrel csökken a fizetése, ennek ellenére ő indulni fog a választáson. 


Az önkormányzati képviselők többsége borítékolhatóan nagyon rosszul jár. Az ő javadalmazásukat a törvény teljesen a településük hatáskörébe utalja. 

„Azok a falvak, városok, amelyek nem rendelkeznek önálló bevétellel, képtelenek lesznek kigazdálkodni a legszerényebb tiszteletdíjat is a számukra” – mondta Schmidt Jenő. Ez azt jelentheti, hogy a képviselők jelentős része kénytelen lesz ingyen ellátni a feladatát, míg korábban néhány tízezer forintot kaptak a kisebb falvakban is a munkájukért.

Forrás: Blikk

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu