Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. április 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Nem államosítanak, csak az állam szerepét növelik
A kormány tervei szerint lesz egy nonprofit és egy „no profit” közműszolgáltató réteg

A kormány nem államosít, hanem stratégiai ágazatokban növeli az állami szerepvállalást – mondta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a Magyar Hírlapnak. A lap 2014. július 19-i számában megjelent interjúban a miniszter leszögezte: vannak olyan meghatározó gazdasági szegmensek, ahol az állami szerepvállalást növelni kell.


Ez Seszták Miklós szerint elérhető bizonyos vállalatok piaci alapú megvásárlásával, ahogy az Antenna Hungária és a Főgáz esetében történt, de úgy is, hogy nem veszik meg az egész rendszert vagy az egész vállalatot, csak az irányítást. Ez elegendő is, miután az állami célok ezáltal már elérhetők.

Arra a felvetésre, hogy a nonprofit közműszolgáltatók szabályozásáról szóló készülő törvényben a legfrissebb információk szerint az áram- és a gázellátás profitorientált maradna, a miniszter kijelentette, soha nem mondta, hogy az említett terület forprofit lesz.

A kormány azt tervezi, hogy lesz egy nonprofit közműszolgáltató réteg, vagyis a szemétszállítás, a víz- és a csatornaszolgáltatás lenne nem nyereségérdekelt, és lesz egy no profit – mondta.

„A nonprofit röviden annyit jelent, hogy a működés során nem is tervezünk nyereségelemeket, ugyanakkor a no profitnál elengedhetetlen profitelemeket „beletenni” az üzemeltetésbe, példaként az áramszolgáltatást tudom felhozni. Itt az egyetemleges szolgáltatóvá válás a fontos kérdés, ezzel szemben a hálózatot nem kívánja az állam megvásárolni” – tette hozzá.

Ahhoz, hogy ezek jól működjenek, nem lehet nonprofittal termelni, miután a nyereségből kell elvégezni az energiabiztonsághoz szükséges beruházásokat. „Mi azt valljuk, hogy a no profit üzemmód termel egy minimális nyereséget, ám ezt nem lehet majd osztalék formájában kivenni, csak és kizárólag az energiahatékonyság növelésére vagy energiabiztonság megteremtésére fordítható” – magyarázta Seszták Miklós.

Arra a kérdésre, hogy mely energiaszolgáltatókat kívánja megvásárolni az állam, a miniszter úgy felelt: a kormány kinyilvánította, hogy szeretne még több akvizíciót. Helytelen volna azonban, ha az eladó cég a sajtóból értesülne arról, hogy meg akarják vásárolni.

Forrás: Magyar Hírlap- MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu