Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. április 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Országossá teszik a közbiztonsági mintaprogramot
A 24 órás rendőri jelenlétet biztosító program kiterjesztése 2,3 milliárd forint többletkiadást igényel

A kormány múlt heti ülésén úgy döntött, július 1-jétől az egész országra ki kell terjeszteni az eddig az öt északkeleti megyében már sikerrel működő közbiztonsági mintaprogramot – jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter 2014. július 14-i, budapesti sajtótájékoztatóján. Mint mondta, a mintaprogram kiterjesztése 2 milliárd 287 millió forint többletet igényel, ezt megszavazta a kormány, a rendőrség pedig december 31-éig megkapja a pénzt.


Emlékeztetett: a 24 órás rendőri jelenlétet biztosító mintaprogramot tavaly az ország öt északkeleti megyéjében vezették be, és 2014 első felében is folytatódhatott a program. A rendőrség konferencián értékelte a mintaprogram eredményét, azt jónak ítélte, és az állampolgárok és az önkormányzatok pozitív visszajelzései alapján úgy döntöttek, kiterjesztik azt a többi megyére is.

Pintér Sándor kérdésre válaszolva elmondta: a mintaprogram december 31-én véget ér, de a terv az, hogy "általános rendőri feladatként" tovább folytatódjon, az ehhez szükséges költségvetési forrásokat a költségvetési törvényben kell tervezni.

A belügyminiszter utalt arra, hogy amikor azt mondja, az országban rend van, az egyfajta általánosítás, de mint mondta, azt ígéri, egyre kevesebb bűncselekmény lesz és az európai átlagnál nagyobb lesz a közrend, közbiztonság.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány – aki egy június 25-ei konferencián már beszélt a mintaprogram kiterjesztéséről – a sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet arra, a közrend, közbiztonság megítélése szempontjából alapvető jelentőségű, hogy milyen a közterületek rendje.

Mint mondta, a programot abban az öt megyében indították el, ahol „a leghangsúlyosabbak” voltak a bűnügy-közbiztonsági problémák. Jelezte: nemcsak az állampolgárok, önkormányzatok vélik úgy, hogy javult a közbiztonság az érintett megyékben, azt a statisztika is alátámasztja.

Az öt megyében 15,1 százalékkal kevesebb bűncselekményt regisztráltak, mint korábban, a lopások és betöréses lopások száma 19,5 százalékkal csökkent, a gépkocsilopások száma 27,7 százalékkal, ugyanakkor például az ittas járművezetések felderítése 37 százalékkal növekedett. Közel 11 ezer embert fogtak el bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

A program július 1-jével elindult és Magyarország mind a 3154 települését érinti, a helyi rendőri szervek és a körzeti megbízottak munkáját a területi rendőri szervek közterületi állománya és a Készenléti Rendőrség bevetési állománya segíti, de bevonják a munkába a polgárőröket is. A programokat, ellenőrzési útvonalakat a helyi sajátosságokra figyelemmel alakítják ki és folyamatosan alakítják azokat a változásokhoz.

Jelezte: a feladat miatt keletkező túlszolgálatot pénzben váltják meg, a 2,3 milliárd forint 70 százalékát személyi, 30 százalékát dologi kiadásokra fordítják.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu