Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. április 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Folytatódik a hármas metró vágányainak felújítása
Tarlós István szerint továbbra is egységesnek kell maradnia a főváros közszolgáltatásának

Tarlós István véleménye szerint egységesnek kell maradnia Budapest közszolgáltatásának; Budapest főpolgármestere, a Fidesz főpolgármester-jelöltje erről a HírTV Magyarország élőben című műsorában beszélt csütörtök este. Tarlós István elmondta: kétségtelen, hogy a Főgáz Zrt. energiaszolgáltató cég többségi részvényeit eladják az államnak, de – mint fogalmazott – jelenleg nem tud arról, hogy a közszolgáltató cégeket „elvinnék”.


Arra a kérdésre, beszéltek-e arról Orbán Viktor miniszterelnökkel arról, hogy a többi fővárosi közműcég is állami tulajdonba kerülhetne, azt mondta: „nem, a sajtó találgatásával állunk itt szemben”. Szavai szerint még azt tudja elképzelni, hogy a BKV lehet „egyezkedés” tárgya. Hozzátette: ezért sem lelkesedik.

„Mindent meg fogok tenni azért, hogy a közszolgáltatások túlnyomó többsége a városnál maradjon” – jelentette ki Tarlós István, majd hangsúlyozta: nem szeretné megbontani Budapest közszolgáltatási egységét.

Az uniós fejlesztési forrásokkal kapcsolatban Tarlós István arról beszélt, hogy nem híve a főváros-vidék ellentét élezésének. Mint mondta, annak idején átélte, hogy történt ez a vidék rovására. „Az is butaság volt, (...) ennek az ellenkezője (...) szintén egy elég szerencsétlen dolog lenne” – fogalmazott. Hozzáfűzte, egyetért Orbán Viktorral, hogy bizonyos arányokat kell kialakítani, és azokat a fővárosi fejlesztéseket kell preferálni, amelyek Budapesten elengedhetetlenek.

Ezek között említette a 3-as metrót. Elmondta, a szerelvények felújítását a város önerejéből is meg tudja oldani, az infrastruktúra – az alagút és a pálya – felújítására kell forrást találni. A sínszálak felújítását elkezdték, tavaly 16 kilométernyi sínszálat újítottak fel, a nyáron további 16 kilométernyit cserélnek ki – mondta Tarlós István.

Közölte: a Főgáz részvényeinek eladásából származó mintegy 42 milliárd forintot szabadon felhasználhatják, és ebből egyrészt megkezdik a 3-as metró felújítását.

A főpolgármester beszélt arról is, hogy a „Tarlós-Lázár háború kicsit színházi alakítás a sajtóban”. Mint mondta, nem olyan a viszonyuk, amilyen esetleg a sajtóból kiolvasható. Ez egy természetes vita, nekem a városért, neki elsősorban a vidékért kell küzdeni – tette hozzá.

Az önkormányzati választási rendszer átalakításáról elmondta, el kell kerülni, hogy a Fővárosi Közgyűlésbe jutó kerületi polgármesterek érdekellentétbe kerüljenek. „Itt lesz nekem döntő szerepem” – jelentette ki.

Tarlós István elmondta azt is, hogy örül neki, hogy György István főpolgármester-helyettes fővárosi kormányhivatal élére kerül, és nem számít konfliktusra.

Forrás: Hír TV - MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu