Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. április 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Polgármesterjelölt lett Miskolc volt rendőrkapitánya
Pásztor Albert az MSZP és a DK támogatásával, de függetlenként indul az őszi önkormányzati választáson

Pásztor Albertet, Miskolc volt rendőrkapitányát jelöli az önkormányzati választáson Miskolc polgármesteri posztjára az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK) és az Együtt helyi szervezete – jelentették be a baloldali pártok miskolci vezetői 2014. július 2-i sajtótájékoztatójukon. Az érintett ellenzéki pártok az elmúlt napokban hozták meg a döntést Pásztor Albert jelöléséről.


Tompa Sándor, a DK városi elnöke azt mondta: Miskolcon nem jó irányba mennek a dolgok. Békére van szükség, ezért azt javasolják, hogy Pásztor Albert volt városi rendőrkapitány legyen a demokratikus ellenzék közös polgármesterjelöltje, mert ő az, „aki kimondja, amit más körülír, és megteszi, amit mások nem”.

Simon Gábor, az MSZP városi elnöke úgy fogalmazott: a miskolciak figyelmébe ajánlják az egyebek mellett a Magyar Köztársaság lovagkeresztje kitüntetéssel elismert, 2011-ben Miskolc Pro Urbe díjjal is kitüntetett Pásztor Albert munkáját. Az 59 éves mérnöki és jogi végzettségű Pásztor Albert több mint tíz évig volt Miskolc rendőrkapitánya, 2000-ben az akkori, Fidesz-vezetésű városi önkormányzat javasolta a tisztségre.

Simon Gábor azt is elmondta, hogy Pásztor Albertnek – aki független jelöltként indul a választáson – a politikához soha nem volt köze, Miskolchoz viszont annál inkább, ezért is támogatják a szocialisták. Kijelentette: „a pártoknak nem az a feladatuk, hogy önmaguknak válasszanak polgármesterjelöltet, hanem, hogy a miskolciaknak ajánljanak olyan személyt, aki a legszélesebb támogatottságot meg tudja szerezni”. Hozzátette, hogy ezért minél szélesebb összefogást, koalíciót szeretnének kialakítani.

Az MSZP városi elnöke kérdésre válaszolva elmondta: bár tavasszal, az országgyűlési választás egyik miskolci kampányrendezvényén úgy konferálták fel, hogy ő Miskolc következő polgármestere, itt és most az a legfontosabb, hogy új vezetői legyenek a városnak.

„Lokálpatrióta vagyok, büszke vagyok arra, hogy Miskolcot képviseltem az elmúlt tizenkét évben az Országgyűlésben. Nem a személyem a lényeg, hanem Miskolc és az itt lakók. Meggyőződésem, hogy egy független, civil jelölt a miskolciak sokkal szélesebb körét tudja megszólítani, Pásztor Albert mindenki polgármestere tud lenni” – mondta.

Iván Tamás, az Együtt helyi politikusa is azt mondta, hogy Miskolc szempontjából jó döntés született.

Pásztor Albert úgy fogalmazott: integráló és nem megosztó polgármester szeretne lenni, ezért is döntött úgy, hogy független jelöltként méreti meg magát, egyetlen párt „befolyása” alá sem akar kerülni, mindenkit szakmai teljesítménye alapján ítél meg, mint korábban is.

Pásztor Albert neve akkor került a köztudatba, amikor öt éve egy sajtótájékoztatón azt mondta: Miskolc a rablások tekintetében a legfertőzöttebb az országban, és az elmúlt időszakban valamennyi ilyen típusú bűncselekmény elkövetője cigány származású volt. A rendőrkapitányt pártok, civil szervezetek támadták kijelentése miatt, az eltávolítását szorgalmazták, ám sokan kiálltak mellette, és maradt a posztján 2011-ig, amikor nyugdíjba ment.

Pásztor Albert volt miskolci rendőrkapitány polgármesteri jelölését az Együtt – a Korszakváltók Pártja nem támogatja – ismertették az Együtt országos elnökségének döntését az MTI-vel szerdán.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu