Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. április 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Hunvald Györgyöt jogerősen egy év börtönre ítélték
A szocialista politikus lemond az erzsébetvárosi MSZP vezetéséről és polgármesterjelöltként sem indul a kerületben

A Kúria is bűnösnek találta Hunvald Györgyöt. A VII. kerület egykori szocialista polgármestere egy év börtönt kapott, hivatali visszaélés miatt. A hűtlen kezelés miatti eljárásban csak később lesz ítélet. Hunvald György a tárgyalóteremben azt mondta: gondolkodik azon, hogy induljon-e ősszel a kerület polgármesteri posztjáért. Később az MSZP közleményben tudatta: az ő színeikben ezt biztos nem teheti meg.


Az egykori VII. kerületi szocialista polgármestert 2009 februárjában vették őrizetbe. A vádiratban sok száz milliós ingatlanpanama, több tízmilliós fiktív tanácsadói szerződések, valamint hivatali visszaélés is szerepelt. Hunvald György az ügy másodrendű vádlottja volt, első és másodfokon is másfél év börtönre ítélték.

A kúria ítélete szerint is bűnös a korábbi polgármester. Önkormányzati bérlakások kiutalása miatt, hivatali visszaélésért kapott jogerősen egy év börtönt. A másik vádpont, vagyis a hűtlen kezelés ügyében viszont nem született most ítélet, az az eljárás ősszel folytatódik.

Hunvald György a jogerős ítélet ellenére továbbra is ártatlannak gondolja magát. Azt mondta még nem döntötte el, hogy marad-e a 7. kerületi MSZP élén, ahová nemrég választották meg. Pár órával később azonban az MSZP egy közleményt adott ki, ebben azt írták, hogy Hunvald György lemond és polgármesterjelöltként sem indul. A közlemény szerint azért döntött így a hetedik kerület egykori polgármestere, mert nem szeretne terhére lenni az MSZP-nek.

Az MSZP frakcióvezető-helyettese, Lukács Zoltán már a kúria döntése előtt arról beszélt, hogy akit jogerősen elítélnek, nem vállalhat szerepet a pártban. Ennek ellenére évekig elnökségi tag volt, most pedig budapesti elnök szeretne lenni Kunhalmi Ágnes, akit 2005-ben jogerősen elítélték közokirat-hamisításért. Szombathelyen pedig néhány napja Czeglédy Csabát választották meg elnöknek a szocialisták. Ő évekkel ezelőtt adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt kapott jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést.

Forrás: M1 – Hirado.hu

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu