Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. augusztus 15.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Új szolgáltatáscsomag az ODF alkalmazásaira
Nemzetközi szimpózium a hazai közigazgatás és a tudományos szektor képviselőinek

„Szoftverminőség-biztosítási szolgáltatáscsomag a nyílt dokumentumformátum alkalmazásaira" címmel rendeznek nemzetközi szimpóziumot június 28-án, Budapesten. Az esemény célja, hogy lehetőséget teremtsen a hazai közigazgatás, a tudományos szektor, valamint az IT eszközeit felhasználó vállalatok képviselői számára a konzorcium desktop, szerver, mobil és telekommunikációs szoftvereszközökhöz kapcsolódó K+F tevékenységéből származó eredményeinek megismerésére.


A szimpózium elsődleges témája a hazai tudományos élet és szoftveripar jelentős intézményeiből alakult konzorcium által megvalósított TECH_08_A2 SZOMIN08 projekt, amelynek célja egyedi szoftverminőséget, biztonságot és helyességet ellenőrző szolgáltatáscsomag létrehozása a nyílt dokumentumformátum (ODF) alkalmazásaira.

A konzorciumi tagok, partnerek mellett elismert hazai és nemzetközi szakemberek tartanak előadást a konferencián, így Riku Jylhänkangas, az Európai Bizottság ISA programmenedzsere, valamint Szegfű László, a Szegedi Önkormányzat informatikai vezetője.

A rendezvény különleges apropója, hogy Nyitrai Zsolt Infokommunikációért Felelős Államtitkár június 1-jén bejelentette, hogy a Kormány hamarosan határozattal fogja szabályozni, hogy a kormányzati szférában az Open Document Format (ODF) legyen a kötelezően használandó elektronikus dokumentumformátum. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviseletében Opre Zoltán, az Informatikai Felügyeleti és Ellenőrzési Főosztály vezetője beszél a konferencián.

A szimpózium programja:

9:00     Regisztráció

10:00   Megnyitó beszéd (Opre Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Informatikai Felügyeleti és Ellenőrzési Főosztálya főosztályvezetője)

10:15   European Interoperability Framework and standards (Riku Jylhänkangas, az Európai Bizottság Interoperability ISA programmenedzsere)

10:35   Kávészünet

11:00   A SWOT analysis of the Open Document Format (Bart Hanssens, a Fedict interoperabilitás szakértője)

11:20   Nyílt dokumentumformátumok alkalmazása a közigazgatásban (Szegfű László, a Szegedi Polgármesteri Hivatal vezető tanácsosa)

11:40   Hosszú távú megőrizhetőség és minőség (Banai Miklós, a MultiRáció Gazdasági- és Pénzügyinformatikai Fejlesztő és Szolgáltató Kft. ügyvezetője)

12:00   Ebédszünet

13:00   TECH_08_A2 SZOMIN08 projekt: Összefoglaló (Banai Miklós ügyvezető, Bagoly Zsolt K+F vezető, MultiRáció Gazdasági- és Pénzügyinformatikai Fejlesztő és Szolgáltató Kft.)

13:20   ODF az intézményi dokumentumkezelésben (Csengeri Kálmán, az Oracle Hungary Kft. senior projektmenedzsere, Kürti László, az Open SM Agency Kft. ügyvezető igazgatója és Bigus Róbert, az Inbuss Kft. ügyvezetője)

13:40   Az OpenOffice.org szoftverminőség-biztosítása (Ferenc Rudolf, a Szegedi Tudományegyetem adjunktusa)

14:00   Kávészünet

14:20   Nyílt dokumentumforma mobil eszközökre (Hernáth Zsolt, az Eötvös Loránd Tudományegyetem tudományos főmunkatársa)

14:40   Miről szól a CMMI és milyen kapcsolat van a különböző elemei között? (Kelemen Zádor Dániel, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem)

15:00   Vállalati desktop ODF alapokon (Sándor Imre, a Polygon Informatikai Kft. System és Storage üzletágvezetője)

A szimpózium helyszíne: BME Informatikai épület (1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2., B017-es terem)

Regisztráció: http://www.multiracio.com/szomin/regisztracio.php

A rendezvényen a részvétel térítésmentes, de regisztrációhoz kötött.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu