Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. augusztus 15.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Megoldatlan Ügyek Irodája nyílik a pécsi Városházán
Kihelyezett ügyfélszolgálati irodák és polgárbarát ügyintézés a baranyai megyeszékhelyen

Páva Zsolt korábbi ígéretéhez híven, kihelyezett ügyfélszolgálati irodákat nyit az önkormányzat Pécs városrészeiben, hogy megkönnyítse és kényelmesebbé tegye a pécsiek ügyintézését. Emellett a Városháza földszintjén kinyit az „Megoldatlan Ügyek Irodája" is, ahová azon pécsieket várják majd, akiknek elintézetlen városi ügyeik vannak, olyan problémáik, amelyek elakadtak a városi közhivatalok útvesztőiben.


Pécs polgármestere bejelentette, szeptembertől megnyílik az első kihelyezett önkormányzati ügyfélszolgálati iroda a keleti városrészben, az Origó-Házban, annak érdekében, hogy az ott élők kényelmesebben, gyorsabban tudják elintézni hivatali ügyeiket. Ilyen irodát a következő év során Kertvárosban és Uránvárosban is kialakítanak majd.

„Bár a közhivatalok működését, a napi munkamenetet törvény szabályozza, arra a városnak van lehetősége, hogy megkönnyítse polgárai számára az ügyeik intézését. Ezekben a kihelyezett irodákban szakképzett ügyintézők töltik ki, szerkesztik meg a különböző beadványokat, kérelmeket, űrlapokat, időpontot egyeztetnek a polgárok nevében, így a pécsiek a már kész és hibátlan dokumentációval, megadott időben kereshetik fel például az Okmányirodát. Ezzel a több órás ügyintézés lényegesen gyorsabbá válik majd - magyarázza a részleteket Dr. Lovász István, pécsi jegyző.

Mint a pécsi Polgármesteri Kabinet közleményéből kiderül, a polgármester és a jegyző átvizsgálták az ügyintézés hatékonyságát és gyakorlatát is, s ennek alapján feltételezik, hogy számos olyan pécsi polgár lehet, akikkel szemben a hivataloknak elmaradása van. Ezért szeptembertől a Városháza földszintjén megnyit az „Megoldatlan Ügyek Irodája" is, ahová azok mehetnek majd, akiknek ügyeik túl régóta húzódnak, és amelyek elakadtak a közhivatalok bürokratikus útvesztőiben. Az iroda munkatársainak az lesz a feladata, hogy az elakadt ügyeket újra elindítsák, felgyorsítsák, illetve egyúttal azt is kivizsgálják, miért nem történt ez meg eddig.

Páva Zsolt hangsúlyozta, Pécs példát mutatat a magyar városoknak azzal, hogy egyedülálló polgárbarát hivatali rendszert és ügyintézést valósítanak meg a városban. Mint mondta, bízik abban, hogy a pécsi tapasztalatok alapján az országban máshol is alkalmazzák majd ezt a rendszert a polgárok érdekében.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu