Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. augusztus 15.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Készen áll az ifjúságpolitikai koncepció vitairata
Híres fiatalok adják az arcukat az üzenetek közvetítéséhez

A cél az, hogy az év második felére olyan ifjúságpolitikai programtervezetet tegyünk a kormány asztalára, amely megfelelő iránymutatást tud adni a fiataloknak készülő új koncepcióhoz - mondta el június 18-án Mihalovics Péter, az új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos azon a Nagy Anna kormányszóvivővel közösen tartott sajtótájékoztatón, ahol bemutatták az ifjúságpolitkai stratégiai vitairatot.


Amikor egy kormány kormányoz, akkor nem csupán a jelenről, hanem a jövőről is dönt, hiszen a törvények és rendeletek, amelyek megszületnek, a következő évek, évtizedek mindennapjait fogják meghatározni - mondta Nagy Anna, majd emlékeztetett: az elmúlt hónapokban olyan munka kezdődött el, melyre egyetlen kormánynál sem volt példa. A fiatalokról készült egy olyan ifjúságpolitikai vitairat, mely nem csupán az íróasztalok mellett, hanem a fiatalokkal együttműködve született meg. Ez a vitairat olyan gondolatébresztő, melynek célja, hogy mindenki hozzá tudja adni a társadalomból a saját elképzeléseit.

Mihalovics Péter elmondta: az új nemzedékért felelős miniszteri biztos feladata március 1-jén kezdődött azzal a nem titkolt céllal, hogy az év második felére egy olyan ifjúságpolitikai programot tegyen le a kormány asztalára, amely a tervezhetőség szempontjából iránymutatást tud adni. Ez az iránymutatás a fiataloktól érkezik a fiataloknak, így róluk is szól. „A programalkotás folyamatában, elsőként a mai nappal bemutatjuk azt a vitairatot, melyet a következő két hónapban társadalmi párbeszédre bocsátunk az ország különböző pontjain" - tájékoztatott a miniszteri biztos. A társadalmi párbeszéd alatt begyűjtött elképzeléseket, ötleteket, javaslatokat és kritikákat a nyár folyamán nézzük meg, az ősz elején pedig komplex programmá, stratégiává gyúrjuk.

A vitairat filozófiájára jellemző, hogy korábban soha nem látott módon a 14-35 közötti fiatalok mondhatják el, hogy közvetlen környezetükben milyen problémákat látnak és ezekre milyen megoldási javaslattal élnének ők. A vitairat alulról építkezik és nem kormányzati pozícióból diktálják, hogy merre van az „előre", hiszen a fiataloktól várják az iránymutatást - hangsúlyozta Mihalovics Péter.

Mint a kormany.hu tudósításából kiderül, híres, ismert és elismert fiatalokat kértek fel arra, hogy az ismertségüket kihasználva minél több fiatalhoz jussanak el az üzenetek, gondolatok. Tíz témakört határoztak meg és minden témakör mellé egy olyan fiatalt választottak, aki munkássága során már „letett annyit az asztalra", hogy az adott témához kapcsolódó gondolatait továbbvigyék, akár a parlamenti munkában, akár azon kívül. Minden témafelelős mellé egy híres fiatal is csatlakozott, aki az arcát adja ezen üzenetek közvetítéséhez.

A következő héten indul az az országjárás, ahol a Nemzeti Erőforrás Minisztérium ifjúsági főosztályával és a Mobilitás munkatársaival közösen ellátogatunk több olyan regionális központba, megyei jogú városba, ahol a fiatalok mellett az ifjúsági szakma helyi képviselői is elmondhatják véleményüket - tájékoztatott a miniszteri biztos. A társadalmi párbeszéddel párhuzamosan pedig egy online véleményezés is útjára indul, ahol az interneten keresztül mindenkinek lehetősége lesz hozzászólni a témákhoz.

A dokumentum innen letölthető: http://www.ujnemzedek.hu/files/tiny_mce/uj_nemzedek_jovojeert.pdf

Az észrevételeket, javaslatokat a www.facebook.com/ujnemzedek és a http://www.ujnemzedek.hu/ weboldalakon várják.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu