Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. augusztus 15.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Elindult a Nemzeti Parkok Hete eseménysorozata
Július végéig lehet pályázni az „Év ökoturisztikai létesítménye 2011” címre

Az ökoturizmus és a természetvédelem kérdéseiről szóló konferenciával elindult a Nemzeti Parkok Hete országos rendezvénysorozat június 17-én, Pécsett. A vidék természeti örökségeit bemutató eseményt Dr. Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára és Závoczky Szabolcs, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója nyitotta meg. A konferencián szó esett az „Év ökoturisztikai létesítménye 2011" címre kiírt pályázatról is.


A Vidékfejlesztési Minisztérium Környezet- és Természetvédelmi Helyettes Államtitkársága, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Főosztálya - együttműködésben a Magyar Turizmus Zrt.-vel - pályázatot ír ki „Az év ökoturisztikai létesítménye 2011" cím elnyerésére. A létesítmények üzemeltetői - például a nemzeti parkok igazgatóságai, erdőgazdaságok, önkormányzatok, társadalmi szervezetek, vállalkozások - ökoturisztikai látogatóközpontok, illetve tanösvények kategóriában indulhatnak.

A címre július 31-ig lehet pályázni, az elbírálásnál azt veszik elsősorban figyelembe, hogy mennyire látogató- és családbarát az adott létesítmény kínálata, mennyire élményszerűen mutatják be természeti örökségüket, vagy hogyan fűszerezik a látnivalókat gyerekeknek szóló programokkal. A szakmai programok mellett színes kulturális és ökoturisztikai rendezvényekkel várja az érdeklődőket az ötödik Magyar Nemzeti Parkok Hete június 17-e és június 26-a között. Pécs belvárosába, a Barbakán térre várják a nagyközönséget június 18-án, szombaton. A hagyományos „zöld forgatag" keretében bemutatkozik a tíz hazai nemzeti park, az érdeklődők bioételeket kóstolhatnak, kézműves foglalkozások és játékos természetismereti vetélkedők is várják a látogatókat. Délelőtt 11 órától a MárkusZínház „Az égigérő fa" című előadása szórakoztatja a közönséget.

A Duna-Dráva Nemzeti Park munkatársai június 19-én szakvezetéses túrákkal készülnek. Ezen a hétvégén azért is érdemes ellátogatni a mediterrán hangulatú városba, hiszen ez az időszak a fesztiválok csúcsszezonja: június 18-án rendezik a Pécsi Országos Színházi Találkozó zárógáláját, a Bazilika előtti téren elkezdőzik a Sétatér Fesztivál, és a Múzeumok Éjszakája programjai is ezen a napon zajlanak.

Mint a Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodájának híradásából kiderül, a folytatásban, június 20-26. között valamennyi nemzeti parkunkban és további védett természeti területeinken gazdag programkínálat, nyílt szakvezetéses túrák, izgalmas kalandtúrák, családi programok, a bemutatóhelyeken mérsékelt árú belépők, kedvezmények, extra programok várják azokat, akik szeretnék közvetlenül is megismerni hazánk természeti és kultúrtörténeti örökségét, vagy csak egy jó kirándulásra vágynak.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu