Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. augusztus 15.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A nyáron a kormány elé kerül az új Ötv. koncepció
Megalakult az Önkormányzatok Nemzeti Egyeztető Fóruma

Magyarország megújításának részeként a kormány határozott szándéka az önkormányzati rendszer átalakítása úgy, hogy minél több véleményt, javaslatot megismerhessen - mondta Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára június 16-án az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Fórumának (ÖNEF) megalakulását követő sajtótájékoztatón.


Tállai András beszámolt az új önkormányzati törvényjavaslat munkaanyagának nyilvánosságra hozatala óta történtekről. A 44 oldalas anyagot elsőként az önkormányzati szövetségek kapták kézhez. Az elmúlt hetekben a Belügyminisztérium Önkormányzati Államtitkársága külön-külön is tárgyalt velük erről. Ezt követően az érdekszövetségek - amelyek lényegében az egész magyar önkormányzati rendszert lefedik - írásban is megküldték szakmai észrevételeiket, javaslataikat, amivel hozzájárultak ahhoz, hogy a végleges koncepció a mostani munkaanyagnál részletesebb, helyenként kidolgozottabb legyen.

Az államtitkár elmondta, megalakult az ÖNEF, amelynek első ülését Pintér Sándor belügyminiszter vezette. A Fórumot követően maradtak még nyitott kérdések, valamint olyan pontok, amelyekben valószínűleg a jövőben nem sikerül majd megállapodni, de az alapvető változásokat mindenki elfogadta.

Mint a kormany.hu tudósításából kiderül, a lezárult egyeztetéseket követően elindul a tényleges koncepció kidolgozása, majd ez a közigazgatási egyeztetés után még idén nyáron a kormány elé kerül. A kormány döntését követően indul el a törvényalkotás, és az elképzelések szerint augusztus végén, szeptember elején állnak elő a végleges változattal.

„Egyértelmű cél az önkormányzati rendszer olyasfajta átalakítása, hogy az ügyfelek és a választópolgárok lehetőleg minél kevesebbet érezzenek a változásokból. Olyan önkormányzati szolgáltatást, ügyintézést szeretnének számukra biztosítani, amely a jelenleginél színvonalasabb, olcsóbb és gyorsabb" - húzta alá Tállai András, aki szerint erre csak akkor van lehetőség, ha az önkormányzati koncepció igazodik a közigazgatási rendszerhez, aminek az átalakítása szintén folyamatban van.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu