Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Új ipari-gazdasági övezet jöhet létre Közép-Alföldön
Konzorciumi megállapodást kötött Kecskemét és Szolnok

Egy közép-alföldi gazdasági övezet kialakításának előkészítése ügyében írt alá konzorciumi megállapodást Zombor Gábor, Kecskemét és Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere 2014. február 27-én, Tiszakécskén. A kecskeméti városvezető szerint a két város Közép-Alföldre ható együttműködése egyedülálló a magyar fejlesztéspolitikában.


Zombor Gábor hangsúlyozta: a két városban megteremtődtek a feltételei annak, hogy hosszabb távú együttműködés keretében az ország egy új ipari övezetét hozzák létre, amely a környező településeknek is segít abban, hogy gazdaságilag megerősödjenek. Kecskemét polgármestere emlékeztetett arra, hogy hosszú előkészítés után 2013-ban egyeztette gazdasági programját a két város, és akkor döntötték el, hogy előkészítik a szorosabb együttműködést, amely a környező településeket is érinti.

Kecskemét önkormányzata 2014. január 14-én pályázatot nyújtott be „Kecskemét - Szolnok közúti kapcsolatának fejlesztése című projektjavaslatra vonatkozó Részletes Megvalósíthatósági Tanulmány készítése, a Közép-alföldi gazdasági övezet kialakításának előkészítése" címmel a KIKSZ Közlekedésfejlesztési Zrt.-hez.

A pályázathoz hiánypótlásként be kell nyújtani a konzorciumi együttműködési megállapodást, amely alapján Szolnok és Kecskemét önkormányzata együttműködik a pályázat megvalósításában. Zombor Gábor Tiszakécske részvételét az együttműködésben stratégiai szempontból fontosnak nevezte. A kecskeméti városvezető szerint a két város Közép-Alföldre ható együttműködése egyedülálló a magyar fejlesztéspolitikában.

Szalay Ferenc, a konzorcium legfontosabb feladatának az úthálózat fejlesztését nevezte, amely a további gazdasági együttműködés alapját jelenti. A fejlesztés jelentősen emeli a Közép-Alföld gazdasági fejlődésének lehetőségét - fűzte hozzá. Szolnok polgármestere szerint a közlekedési infrastruktúra fejlesztése nem azt jelenti, hogy az M8-as autópálya építése háttérbe szorul. Rámutatott: arról van szó, hogy az autópálya- építés kiegészítéseként, valószínűleg hamarabb elkészülő útépítéssel elindítsák a fejlesztést. Jelezte: Kecskemét elvállalta, hogy a közös projektben a közlekedésfejlesztés mellett a gazdaságfejlesztést is koordinálja.

Szalay Ferenc leszögezte: az Európai Unió 2014-ben induló költségvetési ciklusában Szolnok város és Jász-Nagykun-Szolnok megye fejlesztési terveinek az élén Szolnok és Kecskemét gazdasági együttműködése áll. Erre a fejlesztési elképzelésre 100 milliárd forint nagyságrendű összeg állhat rendelkezésre a gazdasági innovációs programon belül, valamint a megyék fejlesztési lehetőségeit is lehet majd használni fűzte hozzá. Fontosnak nevezte, hogy a két város, a két térség kapcsolódása az idegenforgalom, a turizmus lehetőségeit is jelentősen javítsa.

Kovács Ernő, Tiszakécske polgármestere méltatta, hogy Kecskemét a hazai autógyártás egyik kiemelkedő centrumává vált, miközben Szolnokon egy új kötöttpályás járműgyártási bázis bontakozik ki. Hozzátette: Tiszakécske két termálfürdővel rendelkezik, ezért a város idegenforgalmának szempontjából nagy előrelépés lesz az úthálózat fejlesztése.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu