Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

V. Önkormányzati Vagyongazdálkodási Konferencia
A kétnapos szakmai fórumon kerül sor „Az év önkormányzati vagyongazdálkodója” díj átadására is

Az önkormányzatok gazdálkodásában egyre jelentősebb a vagyongazdálkodási tevékenység, amelynek eredményessége jelentős mértékben függ az helyi szakemberek felkészültségétől, tájékozottságától. Ebben szeretne segíteni a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kara és a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. által március 27-28-án, Budapesten rendezendő V. Önkormányzati Vagyongazdálkodási Konferencia.


Az önkormányzatok által létrehozott vagyonkezelő szervezetek sokfélék mind szervezeti formájukat, mind működésüket tekintve. Egymás tevékenységét csak részben ismerve tevékenykednek, így megállapítható, hogy vannak olyan technikák az önkormányzati vagyongazdálkodás területén, amelyeket érdemes összegyűjteni, rendszerezni, szintetizálni és mint szakmai javaslatot a jogszabályalkotók, a jogalkalmazók figyelmébe ajánlani.

Minderre kiváló alkalom a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kara és a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. által március 27-28-án, Budapesten rendezendő V. Önkormányzati Vagyongazdálkodási Konferencia, melynek két fővédnöke: Dr. Cserny Ákos, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Karának dékánja és Tarlós István főpolgármester.

A konferencia témái és előadói:

 • Elégedettség mérés (Barna Béla, a Pécs Holding Zrt. vezérigazgatója)
 • A létesítménygazdálkodás aktuális kérdései (Czerny József, a Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetség elnöke)
 • Az önkormányzatok a hazai fejlesztéspolitika rendszerében (Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára)
 • Komplex térinformatikai alapú városirányítási, vagyongazdálkodási és vagyonértékelési megoldások (Cservenák Róbert, a VARINEX Informatikai Zrt. GIS rendszermérnöke és Baranyi Péter, VARINEX Informatikai Zrt. GIS üzletág igazgatója)
 • Szociális város-rehabilitáció: cél vagy eszköz? (Dr. Gál Csaba, a Ferencvárosi Vagyonkezelő és Városfejlesztő Zrt. irodavezetője)
 • Az önkormányzati adósságrendezés tapasztalatai (Gémesi György, Gödöllő polgármestere)
 • Villamos közművek, térinformatikai adatbevitel és folyamatmenedzsment (Hajas Tamás, a PD-TEAM Mérnöki Iroda Kft. üzletfejlesztési menedzsere)
 • Fenntartható településtervezés (Körmendy Imre, a Magyar Urbanisztikai Társaság elnöke)
 • A Kbt. legutóbbi változásának gyakorlati tapasztalatai (Dr. Kövesdi Zoltán, a Közbeszerzési Hatóság Döntőbizottságának elnöke)
 • Az új állampénzügyi rendszertan és az önkormányzatok mozgástere (Prof. Dr. Lentner Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Karának tanára)
 • Az állam és az önkormányzat feladataiban végbement változások vagyonjogi aspektusai (Dr. Lipovits Szilárd, Győr jegyzője)
 • A lakásépítések, lakásfelújítások, bérlakásépítések élénkítésére kidolgozott javaslat (Dr. Maráczi Zsolt, a Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület ügyvezető elnöke)
 • Benchmarking (Mehrli Péter, a Magyar Ingatlanszövetség elnöke)
 • Budapest Főváros lakásgazdálkodási terve (Dr. Nagyunyomi-Sényi Gábor Antal, Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatója)
 • Geomarketing és CityGuide (Oláh Attila, az ESRI Magyarország Kft. ügyvezetője)
 • Önkormányzati energia közbeszerzések sikerei és az eAukciók alkalmazásának tapasztalatai (Szabados László, a Sourcing Hungary Kft. közbeszerzési üzletág-igazgatója)
 • A tervezés átalakulása az építésügy területén (Dr. Szaló Péter, a Belügyminisztérium területrendezési, építésügyi és örökségvédelmi helyettes államtitkára)
 • A NET program alakulása különös tekintettel a Zrt. és az önkormányzatok kapcsolatára (Ternyák Edit, a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. szóvivője)
 • Az önkormányzati és az állami vagyon kapcsolódási pontjai (Dr. Tóth Ernő, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Vagyongazdálkodási Főosztályának közigazgatási tanácsadója)

A konferencián kerül sor Az év önkormányzati vagyongazdálkodója díj átadására.  

A konferencia ideje: 2014. március 27-28.

A konferencia helye: Hunguest Hotel Griff, Smaragd terem (1113 Budapest, Bartók Béla út 152.)

Regisztráció és további információ: http://www.vagyongazdalkodas.hu/onkormanyzati/index.html

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu