Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Nem esik egybe a választási és a közigazgatási határ
Budapest huszonhárom kerületét tizennyolc országgyűlési egyéni választókerületre bontották

Nem mindenhol esik egybe a települések és a választókerületek határa, a településen belüli választókerületi határ azt jelenti, hogy a fővárosban, illetve nyolc vidéki nagyvárosban akár a szomszédos utcában élők is más jelöltek közül választhatnak. A főváros 23 önkormányzati kerületét 18 országgyűlési egyéni választókerületre (oevk) bontották, Debrecent és a környező településeket három országgyűlési egyéni választókerületbe osztották el.


A főváros 23 önkormányzati kerületét 18 országgyűlési egyéni választókerületre (oevk) bontották. Egy olyan kerület van - a XVIII. kerület - amely egyedül alkot egy választókerületet (15. oevk). Ezen kívül egy olyan választókerület van (a 17. oevk), amelyet két kerület (a XXI. és XXIII. kerület) teljes egészében alkot.

„Megbontatlanul" tartozik egy-egy választókerülethez az I., V., VI., VII., XII., XV., XVII., XX., XXII. kerület. A többi kerület azonban két részre van osztva, külön-külön választókerülethez tartoznak egyes részei.

Az 1. oevk-hoz tartozik például az I. kerület teljes területe, az V. kerület teljes területe, valamint a VIII. kerületnek az Üllői út-József körút-Rákóczi út- Múzeum körút által határolt területe és a IX. kerületnek a Vámház körút-Duna-dandár utca-Thaly Kálmán utca-Üllői út által határolt területe.

A 2. oevk-hoz a XI. kerület egy része tartozik, a 3. oevk-hoz a XII. kerület teljes területe, valamint a II. kerület egy része. A 4. oevk a II. kerület egy részét és a III. kerület egy részét foglalja magában, az 5. oevk a VI. és VII. kerület teljes területét.

A 6. oevk a VIII. kerület egy részéből és a IX. kerület egy részéből áll, a 7. oevk a XIII. kerület egy része, a 8. oevk a XIV. kerület egy része, a 9. oevk pedig a X. és a XIX. kerület egy-egy része.

A 10. oevk a III. kerület egy része, a 11. oevk a IV. és a XIII. kerület egy-egy része, a 12. oevk a IV. kerület egy része és a XV. kerület teljes területe.

A 13. oevk a XIV. és XVI. kerület egy-egy része, a 14. oevk a X. kerület egy része, valamint a XVII. kerület teljes területe, a 15. oevk a XVIII. kerület egésze.

A 16. oevk a XIX. kerület egy része és a XX. kerület teljes egésze, a 17. oevk a XXI. és XXIII. kerületek egésze, a 18. oevk a XI. kerület egy része és a XXII. kerület egésze.

A vidéki városok közül a legtöbb választókerületet Debrecenben és környékén alakították ki: Hajdú-Bihar megye székhelyét és a környező településeket három országgyűlési egyéni választókerületbe osztották el.

Baranya megyében Pécset és a környező településeket két választókerületre osztották, mint ahogyan Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Miskolcot és környékét, Csongrád megyében Szegedet és a környező településeket, Győr-Moson-Sopron megyében Győrt és a környező településeket.

Két választókerületet alakítottak ki Bács-Kiskun megyében Kecskeméten (és környékén), Fejér megyében Székesfehérvárott (és környékén), valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Nyíregyházán és környékén.

Forrás: MTI - InfoRádió

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu