Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Már csak az ukránok nincsenek nyilvántartásba véve
A 13 nemzetiségi önkormányzat közül 12 már regisztrálta magát – Jelenleg összesen 83 szervezet indulhat a választáson

Három újabb országos nemzetiségi önkormányzatot, a romát, a szlovént és a görögöt vette nyilvántartásba jelölőszervezetként 2014. február 21-i ülésén a Nemzeti Választási Bizottság. Így már összesen 83 szervezet indulhat a választáson. Az NVB jelölőszervezetként nyilvántartásba vette az Országos Roma Önkormányzatot (ORÖ), az Országos Szlovén Önkormányzatot és a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzatát.


Az NVB visszautasította a Női Értékek Pártjának nyilvántartásba vételét, mivel a választás kitűzésekor a civil szervezetek nyilvántartásába még nem volt jogerősen bejegyezve. A 13 nemzetiségi önkormányzat közül 12-t már nyilvántartásba vett jelölőszervezetként az NVB, egyedül az ukrán országos önkormányzat nem jelezte egyelőre indulási szándékát a választáson.

Az a nemzetiségi önkormányzat, amely indulni akar a választáson (miután nyilvántartásba vetette magát az NVB-nél), március 4-ig gyűjtheti az országos lista állításához szükséges aláírásokat: a németeknek 31, a többi nemzetiségnek tíznél kevesebb ajánlást kell összegyűjtenie. A romáknak hatot, a szlovákoknak ötöt, a románoknak négyet, a ruszinoknak hármat, a szerbeknek kettőt, míg a bolgároknak, görögöknek, lengyeleknek, örményeknek, szlovéneknek és ukránoknak egyet-egyet.

Az összegyűjtendő aláírások számát az alapján határozta meg a Nemzeti Választási Iroda, hogy a választás előtti 48. napon, február 17-én az adott kisebbség névjegyzékében - az országgyűlési választásra is kiterjedő hatállyal - mennyien szerepeltek.

Amennyiben egy országos nemzetiségi önkormányzat listát állít az országgyűlési választáson, de a leadott szavazatok kevésnek bizonyulnak ahhoz, hogy kedvezményes mandátumot tudjon szerezni, a nemzetiséget szószóló képviselheti az Országgyűlésben.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu