Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Megalakult a MaNorKa projekt járási munkacsoportja
A team legfontosabb feladata a járási és önkormányzati hivatalok jobb együttműködésének előmozdítása

Megalakult a MaNorKa projekt („Önkormányzati kapacitásépítés norvég-magyar együttműködéssel" című projekt, a magyar-norvég kapcsolatok rövidítése) járási és önkormányzati hivatalok együttműködésével foglalkozó Munkacsoport, amelynek tizenkét tagját hét szervezet delegálta - tudatta a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ).


A Munkacsoport feladata, hogy norvég partnerekkel és a hazai széleskörű partnerséggel együttműködve először is levezényeljék a 19 megyei rendezvényt, ahol a problémák feltárása lesz a fő cél. Közben kétnapos tréninganyagot dolgoznak ki, amit aztán 100 járásban végre is hajtanak, a járási hivatalok és az önkormányzatok vezetői és munkatársai részvételével. A trénerek a kormányhivatalok munkatársai és gyakorló önkormányzati szakemberek köréből kerülnek majd kiválasztásra. Az év első felében elkezdődik a szakembereket toborozása a partnerek közreműködésével.

A Munkacsoport tagjainak száma: 12 fő. A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) mint a Munkacsoport vezetője 5 főt, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium 2 főt, a Belügyminisztérium 2 főt, a Magyar Faluszövetség, a Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetsége és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége 1-1 főt delegálnak a járási munkacsoportba. A Munkacsoport elnöke Fehér József, az MKKSZ kijelölt szakértője, a Munkacsoport alelnöke Boros Péterné, az MKKSZ főtitkára. A Járási Munkacsoport titkári feladatait a TÖOSZ titkárság kijelölt munkatársa, Steiner Erika főtitkár helyettes látja el.

Az alakuló ülésen előadást tartott Virág Rudolf miniszteri biztos a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium képviseletében és Barabás Zoltán főosztályvezető-helyettes a Belügyminisztérium képviseletében.

A jelenlevő TÖOSZ, KÖOÉSZ és MFSZ elnökségi tagjai pedig az önkormányzatok gyakorlatai tapasztalataival egészítették ki és árnyalták a nemrégiben létrehozott új közigazgatási szint, a járások és az önkormányzatok együttműködésére vonatkozó helyzetképet.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu