Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Nincs a törvényszék előtt a miskolci kocsonya ügye
A Miskolci Kocsonyafesztivál alapítója szerint a város önkormányzata visszaél a rendezvény nevével és hírnevével

A Fővárosi Törvényszék még január 24-én, idézés kibocsátása nélkül elutasította a Miskolci Kocsonyafesztivál alapítójának védjegybitorlás miatt beadott keresetét - közölte a miskolci polgármesteri hivatal szóvivője az MTI-vel, miután az Észak-Magyarország című napilap 2014. február 20-i számában beszámolt arról, hogy Rózsa Edit, a Miskolci Kocsonyafesztivál alapítója védjegybitorlás miatt keresetet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékhez.


Az érvelés szerint a miskolci önkormányzat a kocsonyafesztivál védett nevével, hírnevével visszaélve hirdeti saját rendezvényét, a Kocsonyafarsangot, ezzel megtévesztve az embereket, a kereskedőket és a fellépőket is - olvasható a cikkben.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilap Rózsa Editet idézve azt írta: az önkormányzat úgy hirdeti saját rendezvényét - amelyet ebben az évben szervez először -, hogy az az ország legnagyobb gasztronómiai és turisztikai fesztiválja, tehát jogtalanul használja fel a kocsonyafesztivál eddig elért eredményeit.

Koczák Szilvia, a miskolci polgármesteri hivatal szóvivője az MTI-vel a cikk kapcsán azt közölte: az Észak-Magyarország azt írta, hogy Rózsa Edit, a Miskolci Kocsonyafesztivál alapítója védjegybitorlás miatt keresetet nyújtott be január 15-én a Fővárosi Törvényszékhez a miskolci önkormányzat ellen.

„A hír igaz. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy a keresetlevelet a Fővárosi Törvényszék még január 24-én, idézés kibocsátása nélkül elutasította" - közölte a szóvivő.

Idén két kocsonyaünnepet is tartanak: a város önkormányzati cégei most először, a rendezvény ötletadói pedig tizennegyedik alkalommal tartják meg rendezvényeiket. A Kocsonyafarsang február 20-án kezdődött és 23-áig tart Miskolc belvárosában, a fesztivált pedig új időpontban és új helyszínen, március 7. és 9. között Miskolctapolcán rendezik meg.

Forrás: MTI - InfoRádió

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu