Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Településeink címerei „életre kelnek” a WestEndben
Több mint 250 város, falu, község és kerület címereiből nyílt interaktív kiállítás hazánk legforgalmasabb „piacterén”

Országos címerkiállítás nyílt 2014. február 20-án hazánk legforgalmasabb „piacterén", a WestEnd City Centerben, ahol minden magyar megyét képviselik települések címereikkel. A tárlat látogatói nemcsak a címerek történelmi üzenetével ismerkedhetnek meg, de ha a közelükben elhelyezett QR kódokat okostelefonjukkal leolvassák, megnyílik előttük valamennyi település múltjával, jelenével, turisztikai látványosságaival, programjaival. A kiállítás folyamatosan bővül, kísérőrendezvényei egész évben várják az érdeklődőket.
A címer egy település számára olyan, mint Magyarországnak a Szent Korona 
- mondta köszöntőjében Gémesi György

„Magyarország települései beköltöztek a WestEndbe" - ez a szlogenje annak az interaktív címerkiállításnak, amely február 20-án nyitotta meg kapuit a hazánk leglátogatottabb, az évente több mint 20 millió látogatót fogadó bevásárlóközpontjában. A WestEnd City Center és a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) koordinálásával szervezett tárlat megnyitóján a Prosits Attila, a WestEnd City Center ügyvezető igazgatója, valamint - a rendezvény védnökeként - Vizi E. Szilveszter, Magyarország Barátai Alapítvány elnöke és Gémesi György, Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke köszöntötték az egybegyűlteket.

„A címer egy település számára azt jelenti, mint Magyarországnak a Szent Korona, múltjának, kultúrájának, az ott élők identitásának, összetartozásának szimbóluma - fogalmazott Gémesi György, aki örömét fejezte ki, hogy a MÖSZ is részt vehetett a kiállítás szervezésében, népszerűsítésében. „A rendezvény másik üzenete a vidék és a főváros közeledése, ami remélhetőleg egy hosszú távú párbeszéd kezdetét jelenti" - tette hozzá a MÖSZ elnöke. 

A rendhagyó tárlaton több mint 250 város, község, falu és kerület képviselteti magát az ország minden pontjáról. A kiállítók kétharmada ezer főnél kisebb lélekszámú település. A legtöbb címer Pest, Nógrád, Bács-Kiskun, Veszprém, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből érkezett, de a budapesti kerületek többségének címere is felkerült a WestEnd City Center folyosóinak falaira.

A címerek közelében egy-egy okostelefonnal leolvasható QR kód van elhelyezve, amelyek segítségével minden lényeges információ megtudható az adott településről, annak múltjától a jelenéig, természeti kincseitől turisztikai látványosságaiig, hagyományőrző együtteseitől aktuális fesztiváljaiig.

Walch Ottó, a kiállítás ötletgazdája és projektvezetője elárulta, a tárlathoz számos kísérő rendezvény - például címerfelismerő játék, rendhagyó történelemóra, tematikus barangolás, illetve jótékony célú címerszépségverseny - kapcsolódik majd, s a kiállító települések részt vehetnek a WestEnd idei tematikus programjain - például kórus-, néptánc-, sajt- vagy borfesztiválokon, helyi készítésű ételek, illetve kézműves termékek bemutatóin - is.

A települések számára továbbra is lehetőség nyílik jelentkezni a címerkiállításon való részvételre, a szervezők célja, hogy a „tárlat anyaga" folyamatosan bővüljön, négy-öt éven belül pedig már az összes magyar település címere a WestEnd belső utcáit és tereit díszíthetné.

Magyar Polgármester Online 

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu