Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Megkezdődött a választási plakáthelyek kialakítása
Több mint félezer helyszínen közel 960 plakáthely áll majd a kampányoló szervezetek rendelkezésére a fővárosban

Megkezdődött a Fővárosi Önkormányzat megbízásából több mint félezer helyszínen annak a csaknem 960 plakáthelynek a kialakítása, ahol a közelgő országgyűlési, majd az azt követő európai parlamenti választási kampányban ki lehet helyezni a kortesplakátokat. Az elmúlt hétvégén több mint kétszáz, erre a célra szolgáló paravánt helyeztek el a főváros kezelésében lévő közterületeken. 


A kihelyezést közszolgáltatási szerződés alapján a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. végzi, a legyártás, a kihelyezés és a beszedés, valamint a takarítás összköltsége 40 millió forint.

A Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülésén döntött arról, hogy környezetvédelmi és műemlékvédelmi okokból a budapesti Duna-hidakra, aluljárókra, valamint szobrokra, emlékművekre és fákra is kiterjeszti a választásiplakát-elhelyezési tilalmat. Tarlós István főpolgármester ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: attól, hogy választási kampány kezdődik, ez még az ország fővárosa marad, „ahol kell lennie egy minimális rendnek".

A tavaly hatályba lépett, a választási eljárásról szóló törvény - a korábbi jogszabályhoz hasonlóan - felhatalmazást ad arra, hogy a Fővárosi Önkormányzat műemlékvédelmi és környezetvédelmi okból rendeletben tiltsa meg a plakátok kihelyezését. A közgyűlés az előterjesztés elfogadásával döntött arról is, hogy nem ad hozzájárulást a tulajdonában álló középületeken történő választási plakátelhelyezésre, és az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat is hasonló döntésre kérte. A korábbi szabályozást kiegészítve a budapesti plakátkihelyezési tilalom az idei kampányban kiterjed valamennyi aluljáróra, Duna-hídra, valamint közterületi szoborra, emlékműre és a teljes élő növényzetre.

A választásiplakát-tilalommal érintett műemlék- és középületek, valamint közterületek teljes listája itt olvasható: http://budapest.hu/Lapok/Választás-2014.aspx

Forrás: budapest.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu