Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. augusztus 15.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Veszélyben az önkormányzatok autonómiája!
A TÖOSZ regionális önkormányzati fórumokat szervez minden régióban

„Veszélyben a települési önkormányzatok autonómiája, lépjünk fel közösen a magyar önkormányzatiság védelme érdekében!" címmel a Belügyminisztérium által közzétett új önkormányzati törvény vitaanyagáról a TÖOSZ elnöksége mind a hét régióban polgármesterek, jegyzők részvételével önkormányzati fórumot szervez. Az első két rendezvény már lezajlott, tapasztalatait a szövetség sajtóközleményben összegezte.


Az első alkalommal Mezőkeresztesen tanácskoztak az Észak-Magyarországi régió önkormányzati vezetői. A Közép-Dunántúli régió polgármesterei Velencén találkoztak. Mindkét fórumon Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke és Dr. Zongor Gábor, a TÖOSZ főtitkára részletesen ismertette a Belügyminisztérium új önkormányzati törvényének koncepcióját, majd a településpolitikusok megvitatták a legfontosabb kérdéseket és szavaztak a legfontosabb változtatásra szánt javaslatokról.

Élénk vita alakult ki többek között a közoktatással, a közfoglalkoztatással kapcsolatos kormányzati elképzelésekről. A finanszírozás tervezett változtatásánál többféle modellszámítást tartottak szükségesnek az eltérő településszerkezetre, és adottságokra tekintettel.

A településpolitikusok egyetértettek a közszolgáltatások minőségének ellenőrzésénél az állami szerepvállalás növekedésével, az átláthatóbb gazdálkodási körülmények megteremtésével és a változtatás szükségességével, viszont a kötelező társulás helyett az együttműködés kötelezettségét hangsúlyozták.

A résztvevők aggodalmuknak adtak hangot, hogy miképpen sikerül megőrizni a helyi közszolgáltatások rendszerét úgy, hogy közben biztosított legyen a finanszírozás is.

A velencei fórum résztvevői is egyhangúlag utasították el azt a belügyminisztériumi javaslatot, amely szerint lakosság szám alapján határoznák meg azt, hogy hol működhet önkormányzati hivatal, illetve mely települések élén állhat főállású polgármester.

A fórumon bemutatott prezentációk itt elérhetők: www.toosz.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu