Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kétszeres kínálattal jön a Budapesti Tavaszi Fesztivál
Ötvennyolc helyszínen 172 program Magyarország legrangosabb összművészeti fesztiválján, március 2.1 és április 6. között

A tavalyihoz képest kétszer annyi helyszínen és kétszer annyi programmal várja vendégeit a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF), amely a szervezők szándéka szerint Európa egyik legjelentősebb összművészeti eseményévé nőheti ki magát a következő években - hangzott el 2014. február 18-án az eseményt beharangozó budapesti sajtótájékoztatón.


A március 21. és április 6. között megrendezendő 34. Budapesti Tavaszi Fesztivál 58 helyszínen 172 programot kínál a klasszikus, kortárs és könnyűzene, valamint a tánc, színház és képzőművészet területén. A kiemelt programok közé tartozik Philip Glass, a Zubin Mehta vezényelte Bécsi Filharmonikusok, a firenzei Uffizi-képtár kiállítása és a most debütáló Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozó. (A részletes programról ezen a linken olvashatnak.)

Magyarország legrangosabb összművészeti fesztiválja várja a hazai közönséget gazdag és tartalmas programfolyammal, új művészeti helyszínek és színterek bevonásával, műfajban, korban és térben nyitott, széles közönségérdeklődésre számot tartó kínálattal - mondta Tarlós István, Budapest főpolgármestere. Hozzátette: egymást váltják majd a világnagyságok, fellépnek Magyarország legnevesebb művészei, izgalmas premierek gazdagítják a fesztivált. Az eddigi tavaszi fesztiválokhoz képest igencsak kibővült programsorozatban fantasztikus énekesekkel, operaritkaságokkal, kivételes kisugárzású előadóművészekkel és mágikus erejű táncelőadásokkal találkozhat a Budapestre látogató közönség - emelte ki.

Tarlós István hangsúlyozta: Budapest kulturális kínálata mindig is becses kincs volt, és az is marad. A főváros vezetése értékeire és múltjára büszke, ennek megóvásán és további fejlesztésén fáradozik. A fővárosi színházak nyílt napokkal, új bemutató előadásokkal készülnek, valamint otthont adnak a fesztiválra érkező külföldi nagy produkcióknak, együtteseknek, mint a Szentpétervári Eifmann Balett vagy Erwin Schrott vendégjátéka - mondta a főpolgármester. Kiemelt jelentőségűnek nevezte a Firenze és Budapest, az Uffizi képtár és a Budapesti Történeti Múzeum együttműködésében megvalósuló, a fesztivál nyitónapján, március 21-én nyíló „Festők tükörben - Magyar Önarcképek" című kiállítását.

Megemlítette, hogy az idei együttműködés próbaévnek is tekinthető, amely remélhetőleg megalapozza a következő évek sikereit. Az új struktúra és új finanszírozásban közvetlenül érintett intézmények - a Művészetek Palotája, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ és a Magyar Turizmus Zrt. - együttműködése bizonyítja, hogy a Kormány és a Főváros kiemelt célnak tartja a kultúra ápolását és közvetítését - hangsúlyozta a főpolgármester. - A jelenlegi kormány és a jelenlegi városvezetés ismét egyértelmű bizonyítékát adja együttműködési szándékának, sőt bemutatja annak eredményességét is - emelte ki.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hangsúlyozta: a főváros régi kulturális intézményeinek megújulásával és több új, helyszín átadásával „új kulturális helyzet jött létre Budapesten", amelyet először az idei tavaszi fesztiválon lehet érvényesíteni. Hozzátette: a BTF költségvetése a tavalyihoz képest megduplázódott, és meghaladja a másfélmilliárd forintot.

Káel Csaba, a Művészetek Palotája vezérigazgatója arról beszélt, hogy a Tavaszi Fesztivál 58 helyszínen 172 programot kínál, és Budapest kulturális értékeit mutatja meg a külföldi fesztiváloknak is.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ igazgatója kiemelte, hogy a rendezvénysorozat átfogó városfesztivállá alakul, köszönhetően a kormány új finanszírozási rendszerének, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Főváros példaértékű együttműködésének.  Úgy fogalmazott: a fesztivál szinte az egész várost birtokba veszi, a legváratlanabb helyeken bukkannak fel a fővárosban zenészek, táncosok, különleges installációk, és performanszok, amelyeknek akár a nézők is részesévé válhat. Ybl Miklós születésének 200. évfordulója alkalmából több programmal is tisztelegnek a jelentős művész előtt, különleges városi sétákon fedezhetik fel a látogatók az építész alkotásait.

Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese arról beszélt, hogy a Budapesti Tavaszi Fesztiválon Budapestet Európa egyik kulturális központjaként akarják bemutatni. Több mint hat országból várnak külföldi szakújságírókat, akik Budapest kulturális kínálatáról fognak számot adni. Emellett nemzetközi sajtótájékoztatókat is tartanak, és tematikus kampányokat is fognak tartani külföldön Budapest népszerűsítésére.

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója kitért arra, hogy moszkvai és szentpétervári színházak vendégszereplésével Oroszország kiemelt helyet foglal el a 34. Budapesti Tavaszi Fesztiválon.

Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) megbízott vezérigazgatója arról beszélt, hogy folyamatosan reklámozzák az aktuális programokat, a fesztivál ideje alatt élőben és felvételről közvetítik a rendezvényeket, az arról készült felvételeket pedig archiválják is.

A fesztivál teljes programkínálata a www.btf.hu oldalon olvasható, jegyek a Művészetek Palotája jegypénztáraiban, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ közönségszervezésén, a btf.hu és a mupa.hu weboldalakon és az ismert jegyirodákban válthatók.

Forrás: budapest.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu