Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Egyesíti tudásbázisát a Számvevőszék és az MTA
Együttműködési megállapodást kötött a két intézmény elnöke

Együttműködési megállapodást írt alá Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke és Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke 2014. február 17-én. A megállapodás célja, hogy a két intézmény tudásbázisának egyesítésén keresztül lehetőséget teremtsen a jó állami működés megszilárdításának támogatására.


Az együttműködés a közpénzből fenntartott hazai intézményrendszerek hatékony és célszerű működését kívánja előmozdítani az ÁSZ ellenőrzések tudományosan megalapozott szakmai és módszertani elemzési hátterének szélesítésével.  

Az ÁSZ ellenőrzési megállapításai és javaslatai is hozzájárultak az Akadémia intézményrendszerének megújításához, míg az MTA műhelyeiben végzett tudományos kutatások eredményei támogathatják az ellenőrzések megalapozottságát.

A két intézmény elnöke tavalyi találkozójukon ezt felismerve egyetértettek abban, hogy a kibontakozó intenzív szakmai párbeszéddel intézményeik mellett egész Magyarország sokat nyerhet. Domokos László és Pálinkás József ezért úgy döntöttek, hogy együttműködési megállapodás keretében fűzik szorosabbra az ÁSZ és az MTA tevékenységét.  

Az együttműködési megállapodás egyik kiemelt területe a közpénzből fenntartott hazai intézmények hatékony működését és a ráfordítások célszerű felhasználását támogató értékelési mechanizmusok kialakítása, az értékelési-ellenőrzési tevékenységhez kapcsolódó előtanulmányok tudományos megalapozottságának szélesítése.

Ennek keretében az MTA részt vesz az ÁSZ előtanulmányainak tudományos megalapozásában és tudományelemzési, értékelési tapasztalataival közreműködik az ÁSZ célszerűségi vizsgálatait megalapozó szakmai-módszertani fejlesztésben. A szakmai kooperáció az állami intézmények működési gyakorlatának fejlesztésén keresztül így kiterjed a közpénzügyi rendszer megújítására is.  

Az ÁSZ és az MTA álláspontja szerint az egységes és jól tervezett stratégiai kommunikáció alapvetően meghatározza Magyarország nemzetközi megítélését. A megállapodás ezért lehetőséget ad az intézményi eredménykommunikáció terén szerzett tapasztalok megosztására.

A megállapodás mindezek mellett kitér a közintézmények tevékenységének hasznosulását támogató módszertani eszköztár kidolgozására-bővítésére, valamint az ÁSZ és az MTA apparátusának képzésére. Ennek keretében együttműködik az ÁSZ és az MTA szakmai-tudományos műhelyhálózata, a felek fórumot biztosítanak egymásnak rendezvényeiken, valamint kölcsönösen elérhetővé válnak a szakirányú továbbképzési programok is. Az MTA és az ÁSZ együttműködik a Pénzügyi Szemle folyóirat és online magazin tudományos színvonalának emelésében.  

Forrás: Állami Számvevőszék

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu