Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Számos közismert politikus eltűnik a Parlamentből
Már csak Orbán Viktor, Kövér László, Kósa Lajos és Németh Zsolt marad az 1990-ben összeállt Országgyűlésből

A magyar politika eddigi élvonalának több tucat meghatározó politikusa távozik a Parlamentből 2014-ben. Az 1990-ben összeállt Parlamentből már csak Orbán Viktor, Kövér László, Kósa Lajos és Németh Zsolt kezdi meg a 2018-ig tartó ciklust. Többek között Pokorni Zoltán, Pálffy István, Kovács László, Lamperth Mónika, Szanyi Tibor, Jávor Benedek, Pörzse Sándor és Gaudi-Nagy Tamás fog hiányozni a parlamenti közvetítésekből.


Az április hatodikai választások után megalakult új Országgyűlés létszáma 386-ról 199-re csökken. Emiatt, valamint a polgármesterség és az országgyűlési képviselőség összeférhetetlenségét kimondó szabály miatt búcsúzik el a Parlamenttől több olyan politikus, aki évek óta a törvényhozás meghatározó szereplője. Az 1990-ben összeállt Parlamentből már csak Orbán Viktor, Kövér László, Kósa Lajos és Németh Zsolt kezdi meg a 2018-ig tartó ciklust.

A Fidesz-frakcióban százöten vannak, akik nem indulnak a választáson egyéni jelöltként, és nem kerültek fel a párt országos listájára. Pokorni Zoltán, Kocsis Máté, Borkai Zsolt, Cser-Palkovics András és Szalay Ferenc például a polgármesteri posztot választotta. Nem lesz képviselő az ismertebb kormánypártiak közül Wittner Mária, Meggyes Tamás és Illés Zoltán sem.

Tizennyolc KDNP-s is mandátum nélkül marad. Köztük van Bus Balázs, Habis László, Seszták Oszkár, Tarnai Richárd és Pálffy István is.

A szocialisták padsoraiból kivétel nélkül igazi politikai veteránok hiányoznak majd. Nem lesz képviselő Kovács László, Lamperth Mónika, Lendvai Ildikó, Steiner Pál, Szanyi Tibor, Tóth József, Ujhelyi István, Veres János és most már egyik Simon Gábor sem.

A Demokratikus Koalícióban politizáló Vitányi Iván rajta van ugyan az országos listán, de nem befutó helyen, ezért 1990 óta először várhatóan ő sem lesz a törvényhozás tagja. A PM-esek közül Jávor Benedek és Szilágyi Péter, az LMP-ből Ertsey Katalin, Osztolykán Ágnes és Vágó Gábor, a Jobbikból Pörzse Sándor, Gaudi-Nagy Tamás és Zagyva György Gyula nem tűnik fel többé a parlamenti közvetítésben.

Forrás: InfoRádió - napi.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu