Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 23.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A kormány átvállalja a Veszprém Aréna törlesztését
A megmaradó 550-600 milliárd forintot fejlesztésekre fordíthatja a város a következő években

A kormány átvállalja a Veszprém Aréna törlesztőrészleteit az önkormányzattól, ez idén hatszázmillió forintot tesz ki - jelentette be Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes 2014. február 14-én, a Smaragdváros elnevezésű városrehabilitációs projektindító sajtótájékoztatóján, Veszprémben.


A közigazgatási és igazságügyi miniszter elmondta: amikor a város elhatározta a Veszprém Aréna megépítését, az egész Észak-Dunántúlra kiterjedő szolgáltatást akart nyújtani a sportcsarnokkal. Azóta azonban a kormány ezen a területen is több sportcsarnok építését határozta el, ezért úgy méltányos, hogy átvállalja a várostól a beruházásra felvett hitel törlesztőrészleteit - tette hozzá.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere az MTI kérdésére azt válaszolta: a hitelt 15 évre vették fel, még 10 év van hátra, évi 550-600 milliós törlesztés mellett. Megjegyezte: óriási segítség ez a következő években a városnak, hiszen ezt az összeget fejlesztésekre fordíthatják.

A sajtótájékoztatón bemutatták a Smaragdváros elnevezésű szociális városrehabilitációs programot, amelynek során 1,2 milliárd forintból újult meg a Jutasi úti lakótelep.

Navracsics Tibor emlékeztetett: a lakótelep akkor jött létre, amikor Veszprém jelentős ipari fejlődésnek indult, és az 1980-as években hetvenezerre ugrott lakóinak száma; az új lakosok döntő része erre a lakótelepre költözött. Az évtizedek során a toronyházak és környezetük állaga romlott, ezért van szükség a városrész szociális rehabilitációjára.

Porga Gyula hangsúlyozta: a város nemcsak a turisztikai célpontokra fordít hangsúlyt, hanem azokra a területekre is, amelyek a turisták által nem látogatottak, de az ott élők életminőségén változtatni kell.

A Jutasi úti lakótelepre megépítése óta nem költöttek ennyi pénzt: négy lakóépület 1100 lakását alakítják energiatakarékosabbá, elbontják, és új óvodát építenek a Ringató óvoda helyett, felújítják az Erdei és a Kuckó tagóvoda épületét, és egy másik pályázatnak köszönhetően megújulhat a volt Hemo épülete.

A projekt részleteit Brányi Mária (Fidesz-KDNP), Veszprém alpolgármestere ismertette: az épületek felújításán kívül megújulnak a lakótelep közterületei, az úgynevezett Kispiacot teljesen újjáépítik.

Kiemelte: a projektben 96 millió forint áll rendelkezésre úgynevezett soft elemekre, vagyis a város kulturális és szociális intézményeinek, civil szervezeteknek olyan programjaira, amelyek a városrészhez kötődnek.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu