Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Fokozatosan bővül hazánk kormányablak-hálózata
Tiszalökön átadták Szabolcs-Szatmár-Bereg megye második kormányablakát
Az országban sorra nyíló kormányablakok a közigazgatás új civilizációjának hírnökei - mondta Navracsics Tibor 2014. február 12-én, Tiszalökön, ahol átadta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település kormányablakát. A közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint ebben a megújuló rendszerben az állam és az állampolgár partneri viszonyban van egymással, az állam és annak alkalmazottai pedig tudják, hogy a polgárok adóiból működik a közigazgatás.

Az ügy ura valójában a polgár, nem az ügyintéző, akinek viszont a legmagasabb színvonalon és legnagyobb alázattal kell szolgálnia a hozzá fordulók ügyeit - fogalmazott Navracsics Tibor.

A tárcavezető azt mondta, a demokratikus Magyarországnak nem volt még olyan kormánya, amely egyszerre, egy időben ennyire mélyreható reformokat hajtott volna végre az ország életében. Példaként említette, a 2010-es kormányváltás után az új kabinetnek alapvető dolgokat kellett megváltoztatnia a nagy rendszerekben, annak érdekében, hogy az ország versenyképes és erős maradjon az unión belüli gazdasági versenyben.

Így került sor az oktatáspolitikát, a munkaerőpiacot, a szociálpolitikát és a közigazgatást érintő mélyreható reformokra - tette hozzá. Ezek a változtatások nagyon sok, az előző húsz év rendszerének logikájához kötődő érdeket sértettek - jegyezte meg.

A közigazgatásban helyi és központi szinten is nagy változások történtek, új logikájú a kormányzati döntéshozatal, létrejöttek a megyei kormányhivatalok, amelyek az addig szétaprózódott államigazgatást integrálták egy nagyobb egységbe - közölte a tárcavezető. Navracsics Tibor felidézte, megalakultak a járások, amelyek ugyan sok vitával, de végül közmegegyezésnek örvendve jöttek létre.

A kormányablak-hálózat országossá válása átvezet az intézményi megújulásból egy sokkal hosszabb időtávú és jelentősebb, de talán nehezebben megvalósítható szakaszba, amely a közigazgatás kultúrájának megújulását jelenti - mondta Navracsics Tibor. Hozzátette, a kormányablak abban is új fejezetét jelenti a magyar közigazgatásnak, hogy sokkal udvariasabb, körültekintőbb és jobb kedélyű kiszolgálásban van része az állampolgároknak, mint amilyen eddig volt.

Ez óriási erőfeszítés - folytatta a miniszter -, hiszen a jogszabályok és a határidők betartása mellett az ügyfelekben meg kell találni az egyéni sorsot és életkörülményt. A tárcavezető ezzel kapcsolatban utalt arra, az ügyintézők egy nagy léptékű átképzésen vettek részt, annak köszönhetően nagyobb ügyhalmazt kezelnek, és sokkal naprakészebb, magasabb színvonalú a tudásuk.

Vinnai Győző (Fidesz-KDNP) megyei kormánymegbízott az eseményen elmondta: Nyíregyháza után Tiszalökön alakult meg Szabolcs-Szatmár-Bereg megye második kormányablaka. A rendszer fejlesztésének köszönhetően a megye 13 járásközpontjában működik majd kormányablak, további kilencet a járási kirendeltségeken, egyet pedig várhatóan a nyíregyházi vasútállomáson alakítanak ki - közölte a kormánymegbízott.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu